Η παρακάτω προκήρυξη μοιράστηκε σε όλα τα Λύκεια της Πετρούπολης σε μια προσπάθεια απόκρουσης του εθνικισμού που προσπαθεί να δηλητηριάσει με μίσος τον χώρο του σχολείου. Η αναπαραγωγή της είναι παραπάνω από επιθυμητή.

Από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο σου λένε ψέματα και υπερβολές για την ιστορία και τα κλέη των προγόνων για να σε κάνουν προγονόπληκτο και να σε ελέγχουν στο υπόλοιπο της ζωής και να σε χρησιμοποιήσουν είτε σαν δούλο στα συμφέροντά τους είτε κρέας για τα κανόνια τους. Οι εθνικιστές και οι εθνοκάπηλοι βουτηγμένοι μέσα στην προδοσία και στην περιφρόνηση του προδότη πουλάνε πατριωτισμό για να ακτινοβολήσουν μέχρι να έρθει η στιγμή να ξαναπροδώσουν. Και σε αυτή τη χώρα το έχουν κάνει πολλές φορές.

Σου λένε ψέματα.
Αυτοί που έχουν γεμίσει την κοινωνία με μνήματα και καταστροφές αυτοί που έχουν ακρωτηριάσει τη χώρα και την κοινωνία αυτοί που γίνονται συνεργάτες των κατακτητών προβάλλουν τον δήθεν πατριωτισμό τους για να σε ξεγελάσουν. Στόχος τους δεν είναι η «μεγάλη Ελλάδα» αλλά στόχος τους είναι να επιβάλλουν με αυτό το εθνικιστικό πρόσχημα τη σιγή νεκροταφείο τον ναζιστικοφασισμό τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το Άουσβιτς.

Σου λένε ψέματα.
Με αιχμή του δόρατος τη διαφοροποίηση και την υπεροχή στη βάση του έθνους και τον λαϊκισμό, για αποτελεσματικότερη διείσδυση στις κοινωνίες, συγκροτεί και ενσωματώνει από την πιο βαριά μέχρι την πιο ελαφριά θεωρία αλλαγής της πραγματικότητας, μια καμουφλαρισμένη μεταμφίεση που ευκολότερα υιοθετείται παρά αναγνωρίζεται ως λόγος και πρακτική απενοχοποίησης του «μαλακού φασισμού».

Σου λένε ψέματα.
Διότι σου αποκρύβουν τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα που οι εθνικιστές πότε μόνοι τους πότε μαζί με τους φασίστες έβαψαν με αίμα όλη την κοινωνία:

1897 Οι εθνικιστές όχι μόνο υποδαύλισαν αλλά και προβόκαραν στρατιωτικά και πολιτικά με αποτέλεσμα την καταστροφή και την εισαγωγή της χώρας στον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο και στην ήττα της μεγάλης ιδέας.

1915 Οι εθνικιστές προκάλεσαν τον Διχασμό, με την προτροπή να μπούμε στη Σόφια.

1922 Οι εθνικιστές με σύνθημα να πάμε στην Άγκυρα προκάλεσαν την Μικρασιατική καταστροφή,

1936 Οι εθνικιστές έφεραν Φασιστική δικτατορία, και έριξαν την κοινωνία στο σκοτάδι και στις αλυσίδες.

1943 Οι εθνικιστές μαζί με τους φασίστες δημιούργησαν τα Τάγματα Ασφαλείας, δίπλα στα Γερμανικά ες-ες και παρέδωσαν επισήμως εδάφη της Μακεδονίας στο τότε Βουλγάρικο φασιστικό κράτος.

1963 δολοφόνησαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

1967 Οι εθνικιστές επέβαλαν τη Χούντα και σφαγή του Πολυτεχνείου.

1974 Οι εθνικιστές έκαναν στρατιωτικό πραξικόπημα (15Ιούλη) στην Κύπρο με συνέπεια την εισβολή του Τούρκικου στρατού(20 Ιούλη) και το διαμελισμό του νησιού.

Θες να μακρύνει ο κατάλογος;

Τώρα βρήκαν ένα νέο πρόσχημα για τα σκοτεινά εφιαλτικά τους όνειρα. Το Μακεδονικό εκεί όπου το ψέμα περισσεύει και με αυτό γαλουχήθηκες όπως και εμείς από το νηπιαγωγείο. Σιγά μην τους νοιάζει το όνομα αυτό το θέλουν να το χρησιμοποιήσουν προκειμένου ΝΑ ΣΕ χρησιμοποιήσουν γνωρίζοντας ότι μπορεί να έχει πετύχει το εθνικιστικό δηλητήριο που πηγάζει από στην ιστορία του σχολείου. Τα ίδια ψέματα που σου λένε για το Μ. Αλέξανδρο τα λένε και αλλού. Τα ίδια ακριβώς. Και σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι γεωγραφικά ο χώρος Μακεδονία ανήκει σε 4 κράτη. Αυτό το γνωρίζουν όλοι ακόμη και ο εθνικιστικός όχλος.

Αλλά θέλουν να ηγηθούν μιας νέας καταστροφής και σε θέλουν μαζί τους και θέλουν όχι εσένα αλλά το αίμα σου και το σώμα σου. Γιατί αν τώρα οι διαμαρτυρίες των εθνικιστών είναι άνευ κόστους αύριο όταν ο όχλος γίνει παντοδύναμος δεν θα υπάρχει επιστροφή και δεν θα μπορείς να το ξανασκεφτείς. Σκέψου τώρα.

Και κάτι άλλο…

Καταλήψεις δεν κάνουμε επειδή μας το επιβάλλουν οι Καθηγητές οι Γονείς και το κυρίαρχο σύστημα. Καταλήψεις κάνουμε για να οικειοποιηθούμε τον χώρο και να κάνουμε πράγματα ενάντια στην καταπίεση την αλλοτρίωση τον ανταγωνισμό και την εξατομίκευση. Καταλήψεις κάνουμε για να έρθουμε πιο κοντά, να νοιώσουμε την εμπειρία του ανοικτού με όλα τα αδέρφια μας ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, έθνους και χρώματος.

Αγνόησε τη θανατοπολιτική του εθνικισμού του ρατσισμού και του φασισμού.

Ο εθνικισμός γεμίζει μνήματα, η συναδέλφωση και η αλληλεγγύη γεμίζει Ζωή.

ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Comments are closed.