Α.Π.Θ.: Τσιφλίκι της ΕΛ.ΑΣ. και των εργολάβων;
Για ακόμη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές με τα ΜΑΤ να επιχειρούν αδιάκριτα μεσα στο campus του Α.Π.Θ. Θιασωτής της παρουσίας τους -ποιος άλλος; – πέρα απ’ αυτόν που ξέρουμε καλά την τύχη του(όπως λέει και το σύνθημα).
Από χθες νωρίς το πρωί στήθηκε ολόκληρη η επιχείρηση, προκειμένου να μαζευτούν τα αφημένα, εδώ και μήνες, μπάζα από το γκρέμισμα του χώρου της κατάληψης του Στεκιού στο Βιολογικό. Για να επιτευχθεί αυτό, κινητοποιήθηκε όλο το χαφιεδολόι της ΓΑΔΘ μαζί με 2 κλούβες ΜΑΤ και περιπολικά περιμετρικά. Πρόφαση; Δεν χρειάζεται, απλά έκαναν μια διακριτική απόβαση στα πανεπιστήμια που τόσο τους είχαν λείψει, έπειτα από την προηγούμενη εκκένωση των καταλήψεων τα ξημερώματα. Άλλωστε η αργοπορημένη απάντηση του επικεφαλής των ΜΑΤ στην ερώτηση “γιατί είναι τα ΜΑΤ μέσα;” τα λέει όλα: Μας κάλεσε ο εργολάβος βρήκε να πει μετά από 4-5 ώρες παρουσίας τους μέσα στο πανεπιστήμιο.
Για κακή τους τύχη, όμως, παρά το γεγονός πως οι σχολές είναι κλειστές τα αντανακλαστικά των φοιτητ(ρι)ών και των αλληλέγγυων ήταν άμεσα, μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία τους. Έτσι μέσα σε λίγη ώρα μαζεύτηκαν υπό βροχή μερικές δεκάδες άτομα που στο τέλος έγιναν παραπάνω από 100, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ότι κάθε λογής μπάτσος αλωνίζει μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Η συνέχεια κάπως γνωστή. Με επιμονή και αγωνιστικότητα οι συγκεντρωμένοι/ες κατάφεραν να διώξουν τα ΜΑΤ απαντώντας δυναμικά και μαχητικά στις συνεχείς προκλήσεις τους, τα γκλοπ, τα δακρυγόνα και τις κρότου λάμψης.
Σήμερα, Τρίτη 19/04, για 2η ημέρα το έργο συνεχίζεται με την ίδια κατάσταση να επικρατεί περιμετρικά του campus.
Το ξέρουμε ή καλύτερα το έχουμε εμπεδώσει ότι κάποιοι και κάποιες έχουν ονειρώξεις με το να τριγυρνάνε χακί και μπλε στολές με ασπίδες, ασύρματους και γκλοπς μέσα στα πανεπιστήμια. Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή αλλά και πιο πρόσφατα για την εκκένωση της κατάληψης του Στεκιού στο Βιολογικό: Η εξουσία προσπαθεί να περιφράξει οτιδήποτε δεν μπορεί να ελέγξει. Κάθε σπιθαμή ζωτικού χώρου στον οποίο ανθίζει η ελευθερία.
Το καλοκαίρι έχει ανακοινωθεί η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας ήδη σε 3 μεγάλα πανεπιστημιακά συγκροτήματα, ανάμεσα τους και το Α.Π.Θ. Τα χθεσινά γεγονότα δεν είναι παρά μια προσομοίωση απ’ όσα ενδέχεται να έρθουν.
Το Κράτος εντείνει την καταστολή του συνεχώς. Άλλωστε αυτή είναι η φύση του, όποιο προσωπείο κι αν φοράει. Είναι η σειρά μας να απαντήσουμε με αντίσταση και με συλλογικούς, ακηδεμόνευτους και ανυποχώρητους αγώνες.
ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Comments are closed.