Χθες, Παρασκευή 16/9, βιώσαμε, για μια ακόμη μια φορά, τις δολοφονικές προθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. με μία απροκάλυπτη επίθεση στην συναυλία του Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων. Στα γρασίδια της Φιλοσοφικής στο Α.Π.Θ. σε έναν ασφυκτικά γεμάτο χώρο, με πάνω από 5000 άτομα, χωρίς διόδους διαφυγής, ανάμεσα σε άτομα με αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα. Σε αυτόν τον χώρο, ακριβώς, επέλεξαν να ρίξουν και να τον γεμίσουν με ασφυξιογόνα. Μία επίθεση στην οποία, για ακόμη μια φορά, κατά τύχη δεν είχαμε νεκρά άτομα.
Όμως, πέρα από το συνεχές αίσθημα του φόβου, του ελέγχου, της πειθάρχησης και της καταστολής της εξουσίας και του κράτους, υπάρχει κι αυτό της συλλογικοποίησης και της αδιαμεσολάβητης αντίστασης και αλληλεγγύης.
Το μήνυμα της εξουσίας, εδώ και καιρό, είναι σαφές. Το δόγμα της “μηδενικής ανοχής” σημαίνει αστυνομικούς να είναι κράτος εν κράτει και να νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν: βρίζουν, τραμπουκίζουν, χτυπάνε, κατηγορούν ό,τι δεν τους κάθεται καλά στο μάτι.
Το μήνυμα από μεριάς μας, επίσης, πρέπει να γίνει σαφές:
Μπορεί η “τάξη” να κυβερνά αλλά δεν θα την αφήσουμε να βασιλέψει. Να συντρίψουμε τους κρατικούς δολοφόνους.
Κάλεσμα σε αντικατασταλτική πορεία, Σάββατο 17/9 στις 19:00, Καμάρα
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Comments are closed.