«Ο Τόλης Παπαγεωργίου, ιδρυτής του Παρατηρητηρίου μας, δεν είναι πια κοντά μας. Τον αποχαιρετούμε με το σήμα της νίκης, και την υπόσχεση των αγώνων για τον τερματισμό της μεταλλευτικής δραστηριότητας, όπως ακριβώς επιθυμούσε.»
Με την παραπάνω λιτή ανακοίνωση, το Παρατηρητήριο Antigold που είχε ιδρύσει ο ίδιος, αποχαιρέτησε τον άνθρωπο που ταυτίστηκε με τον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές Χαλκιδικής και όχι μόνο απέναντι στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και στην Eldorado Gold.
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη, επικεφαλής του συνδυασμού «Απαλλαγή», αλλά και ιδρυτικό μέλος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, ο Τόλης Παπαγεωργίου ήταν επικεφαλής του αγώνα που ξεκίνησαν οι κάτοικοι των Σκουριών, αλλά και των γύρω περιοχών, απέναντι στις πολυεθνικές και τις φιλελεύθερες πολιτικές που θέλουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές να γίνονται θυσία στο βωμό του κέρδους.

Μέγιστης αξίας για την τροπή που έλαβαν τα γεγονότα στις Σκουριές και προκάλεσαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης όχι μόνο στην Ελλάδα , αλλά και στο εξωτερικό ήταν η «Δίκη των Σκουριών» και η πανηγυρική αθώωση 21 μελών της τοπικής κοινωνίας τα οποία (2018) είχαν κατηγορηθεί από την εταιρεία «για εμπρησμό στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός»
«Όποιος πιστεύει ότι οι αγώνες είναι μάταιοι, κάνει μεγάλο λάθος», είχε δηλώσει τότε, ανακουφισμένος, ο Τόλης Παπαγεωργίου. Κι αυτή την τελευταία φράση κρατάμε, τώρα που γυρνά πάλι ο καιρός

Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Comments are closed.