Η πρώτη κίνηση της νέας κυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας, ήταν η διεύρυνση της εξουσίας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, η ισχυροποίησή του, προκειμένου να γίνει πράξη η επίθεση στα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Και αν σήμερα αυτό γίνεται αντιληπτό στο πετσί ορισμένων προσφύγων, αύριο θα γίνει αντιληπτό στην πλειονότητα των καταπιεσμένων.

Τα πάντα, φυλακές, μετανάστες, πολιτικοί αντίπαλοι, κινήματα, συλλογικότητες, στην επιτήρηση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης. Τα υπόλοιπα, ΚΥΠ, κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, ΜΜΕ στο γραφείο του πρωθυπουργού. Το βαθύ ελληνικό κράτος επιστρέφει στο παρελθόν του με βλέμμα στο μέλλον, όπου μέσα από την στυγνή διαχειρισιμότητα και κυβερνησιμότητα θα επιχειρήσει να επιβάλλει το σύγχρονο αυταρχικό κράτος.

Η Δεξιά, με άλλα λόγια, μας ζητά να προσφέρουμε όλα μας τα δικαιώματα ακόμη και αυτό της πολιτικής μας ύπαρξης, προκειμένου να πολλαπλασιάσει την ισχύ του κράτους συνεχίζοντας αυτό που παρέλαβαν από τους Αριστερούς διαχειριστές, με νέα μέτρα.

Η επίθεση έχει ξεκινήσει από τα Εξάρχεια για να γενικευθεί στο σύνολο της κοινωνίας, στους εργαζόμενους, στους δημόσιους χώρους, στα Πανεπιστήμια μετατρέποντας τα πάντα σε υποκείμενα και αντικείμενα κερδοσκοπίας. Ήδη η κατάργηση του ασύλου και οι εκδιώξεις των προσφύγων έγιναν πράξη και η εφαρμογή του ποινικού δίκαιου του εχθρού προχωρά χέρι-χέρι με το δόγμα του νόμου και της τάξης.

Το κράτος, χαράματα της Δευτέρας 26-8, πραγματοποίησε στα Εξάρχεια εισβολή σε καταλήψεις, κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων και συνέλαβε δεκάδες άνδρες, γυναίκες, μωρομάνες αλλά και ντόπιους άστεγους και τους τοποθέτησε σε χώρους πλήρους ελέγχου και επιτήρησης για την τελική λύση: την επιστροφή τους στη βαρβαρότητα της κρατικής διαχείρισης του προσφυγικού. Μετέτρεψε τα υποκείμενα αυτά σε ζωές ανάξιες να βιωθούν.

Το κρατικό blitzkrieg σταθερό σε τρόπους σε αξίες σε νόημα έχει μία συγκεκριμένη ιδεολογική κατεύθυνση, εφαρμόζοντας αυτή την αιματηρή κατάσταση εξαίρεσης. Αυτή ακριβώς την ιδεολογική κατεύθυνση φρόντισε να δημοσιοποιήσει ο Μπαλάσκας, εν ενεργεία μπάτσος και εκλεγμένος συνδικαλιστικός εκπρόσωπος αστυνομικών. Ο νεοναζί αυτός τύπος θεμελίωσε ιδεολογικά αυτό που το κράτος εφάρμοσε στην πράξη. Μίλησε για αστυνομικές επιχειρήσεις ενάντια στα σκουπίδια και στην ενοχλητική σκόνη αναφερόμενος στους πρόσφυγες, στους άστεγους, στους αντιεξουσιαστές, στους αριστεριστές, μετατρέποντας τους ανθρώπους σε αντικείμενα κρατικής καταστολής και αντικείμενα εξόντωσης από τους ομογάλακτους συναδέλφους του. Αυτοί που πριν ένα χρόνο αποτελείωσαν τον ΖΑΚ, στα λόγια αυτού του άθλιου ναζιστή βρίσκουν το θεωρητικό άλλοθι για καθολίκευση της στρατηγικής της εξόντωσης.

Οι εικόνες της καταστολής που είδαμε και θα βλέπουμε δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο του κράτους και αυτές τις εικόνες δεν πρέπει να συνηθίσουμε σε καμιά περίπτωση. Ακόμη και μια ματιά αδιαφορίας στη κρατική βία πολλαπλασιάζει την ισχύ της εξουσίας και όταν έρθει η σειρά μας θα έχουμε να κάνουμε με έναν παντοδύναμο Λεβιάθαν.

Ήρθε η ώρα να προετοιμάσουμε το δικό μας σχέδιο αντίστασης πριν η σιωπή γίνει καθεστώς απευθυνόμενοι στην κοινωνία αλλά και ξεχωριστά στους εργαζόμενους, στους νέους, στις γυναίκες, στις ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες, στους πρόσφυγες και μετανάστες σε μια ενότητα στη βάση της καταπίεσης προκειμένου να αναποδογυρίσουμε την προοπτική του αυταρχικού κράτους.

Ήρθε η ώρα για ανοικτά κοινωνικά μέτωπα παντού, όχι μόνο για να αποκρούσουμε την καταστολή αλλά και να δημιουργήσουμε τους νέους όρους της κοινωνικής απελευθέρωσης για την άμεση δημοκρατία και την κοινωνική αντιεξουσία.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ, ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Comments are closed.