Ο πόνος είναι μεγάλος και αβάσταχτος. Ο σύντροφος και φίλος μας Πέτρος Τζιέρης αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή του, την Τρίτη 29/5 στον Πειραιά.

Ο Πέτρος, από μαθητής, στην Αντιεξουσιαστική Κίνηση, κρατούσε πάντα τη συλλογική μας υπόθεση και τη ζωή του στα χέρια του.

Από την ΑΚ μαθητών και τη μαθητική εφημερίδα Libertaramos, στην Κομοτηνή, το Adelante και τα Αυτόνομα Σχήματα, μέχρι τη Φαβέλα, σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα στον Πειραιά, την Ex Portu ΑΚ και το πιο ζωντανό κομμάτι του αντιφασιστικού κινήματος, ο Πέτρος ήταν πάντοτε παρών και πρωταγωνιστής.

Ο σύντροφός μας ο Πέτρος, ιδιοφυής και χαρισματικός, έθετε πάντα ως προτεραιότητα την υπόθεση της ΑΚ και τη δημιουργία πυρήνων κοινωνικής αντιεξουσίας, είτε μιλάμε για τους αγώνες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σάππες της Κομοτηνής, είτε για τους αγώνες στα πανεπιστήμια, είτε για την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και τον αντιφασιστικό αγώνα στον Πειραιά, στον οποίο είχε ταχθεί ψυχή και σώμα τα τελευταία χρόνια.

Ο Πέτρος ήταν ένα άτομο σε όλα του άθεο και αυτεξούσιο που κατάλαβε με τον πιο πικρό τρόπο πώς μέχρι εδώ ήταν, αφού άλλη ζωή δεν υπάρχει, και σε τέτοιες ευκολίες και φενάκες ποτέ δεν υπέπεσε.

Δεν υπάρχει άλλη ζωή, αλλά θα υπάρχει καθημερινά μες στις μνήμες μας και θα φροντίσουμε γι αυτό. Να είναι όλοι σίγουροι. Κανείς, ούτε ομάδα ούτε άτομο ποτέ δεν μπόρεσε να μπει στην ψυχή του άλλου. Μπαίνει στο μυαλό και το σώμα του, αλλά η ψυχή είναι κάτι απροσπέλαστο.

Πέτρο, ας το παραδεχτούμε εδώ μπροστά σου κι ας είναι τώρα πια αργά. Στην καρδιά, το μυαλό, στο σώμα του άλλου, μπαίνουμε για να γοητεύσουμε και να γοητευτούμε. Ωστόσο, ξέρουμε πως ποτέ δε συμπαθούσες τα ήθη των δούλων, τους ρόλους, τον οίκτο και την κλειστότητα. Εσύ υπήρξες αυστηρός, μετρημένος και αυτεξούσιος σε όλα. Και στη ζωή και στο θάνατο.

Πέτρο, μας έδωσες μια δυνατή γροθιά στο στομάχι, σε όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά. Όπως μετά τις μεγαλύτερες νίκες και τις μεγαλύτερες καύλες, μας έριχνες τις φιλικές γροθιές της ευφυίας σου και της ματαιότητας, τώρα, δυο μέρες μετά τη συλλογική καύλα του BFest, μας έριξες την τελειωτική σου γροθιά. Θα την υποστούμε κι αυτή και τα δάκρυά μας θα γίνουν ωκεανός στον οποίο θα ταξιδεύεις πάντα σαν Αόρατος Καπετάνιος.

Για σένα Πέτρο, δεν θα είμαστε ποτέ οι ίδιοι.

Για σένα Πέτρο, δεν θα είναι ποτέ τίποτα το ίδιο.

Για σένα Πέτρο, θα κάνουμε οίστρο της ζωής το φόβο του θανάτου.

Κηδεία Πέμπτη 31 Μάη στις 11 π.μ. στο τρίτο νεκροταφείο Νίκαιας

Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Comments are closed.