ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
 
Ο Σπύρος Χριστοδούλου, κρατούμενος στις Φυλακές Λάρισας, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 14/1 μέσα στο κελί του, διεκδικώντας το απλό και αυτονοητό. Την εφαρμογή του νόμου που ισχύει για τις υποθέσεις του και την περίπτωση του, περί συγχώνευσης των ποινών του. Σε διαφορετική περίπτωση θα περάσει άλλη μία δεκαετία μέσα στην φυλακή. Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Χριστοδούλου καταδικάστηκε το 2016 σε κάθειρξη 10 ετών, διότι το 2007 και ενώ βρισκόταν με άδεια εκτός φυλακής, συμμετείχε σε ληστεία τράπεζας στο Ναύπλιο. Τα άρθρα 101 και 107 του Ποινικού Κώδικα λένε ότι οι ποινές συγχωνεύονται για αδικήματα που τελούνται όσο είναι κανείς υπό κράτηση. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Σ. Χριστοδούλου βάζει ανάχωμα το ίδιο το σώμα του και την ίδια τη ζωή του για μία ανάσα αξιοπρέπειας και ελευθερίας.
 
Απενάντι του οι γνωστοί εντολοδόχοι Εισαγγελείς Εφετών της αντι-τρομοκρατικής Π. Δράκος, γνωστός για την εκδικητική του μανία πάνω σε πολιτικούς κρατούμενους και ο Χ. Τζώνης, από τους οποίους έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις του Σ. Χριστοδούλου για την εφαρμογή των νόμων στους οποίους υπάγεται. Παράλληλα, μέσα στις επόμενες μέρες θα εξεταστεί το αίτημα του και από άλλον εισαγγελέα. Στο πρόσωπο του Σπύρου ενσαρκώνεται, από πλευράς της εξουσίας και του κρατικού μηχανισμού, ο εχθρός ο οποίος πρέπει οπωσδήποτε να τον πατήσει κάτω χωρίς κανένα έλεος. Είναι ο ίδιος που τόσα χρόνια αγωνίζεται μέσα από την φυλακή για καλύτερη διαβίωση όλων των κρατουμένων και έχει κατηγορηθεί, χωρίς να προκύπτει από κάπου, και για συμμετοχή σε “τρομοκρατική” οργάνωση για τις ενέργειες του (ληστείες κτλπ.).
 
Γι’ αυτό και ο κρατικός μηχανισμός και το σύμπλεγμα Αντιτρομοκρατικής-Δικαστικής εξουσίας που λειτουργούν χέρι-χέρι, βάζοντας ανθρώπους μέσα στη φυλακή χωρίς επαρκή στοιχεία για ολόκληρα χρόνια (Τάσος Θεοφίλου, 5 χρόνια φυλακή ενώ αποδείχθηκε εν τέλη ότι ήταν αθώος, Ηριάννα-Περικλής για φιλικές σχέσεις με αναρχικούς και ταξίδια στην Βαρκελώνη, γνωστή “αναρχομάνα”) κάνουν ξεκάθαρο πως δεν ισχύουν οι ίδιοι οι νόμοι τους και οι διαδικασίες όταν θέλουν. Ας μην ξεχνάμε και κάποιες ακόμα από τις μεθοδεύσεις ενάντια σε πολιτικούς κρατούμενους όπως αυτές που έγιναν στα πρόσωπα του Νίκου Ρωμανού για τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούταν, στον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα που τους πήραν το παιδί όταν τους συνέλαβαν ή ακόμα και στον Σάββα Ξηρό που με αναπηρία 98% δεν τον αφήνουν να βγει έξω, ενώ το δικαιούται βάση νόμου.
 
Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της απεργίας πείνας του Σπύρου Χριστοδούλου η σκέψη μας βρίσκεται μονάχα σε αυτόν και στον αγώνα του απέναντι στον κρατικό μηχανισμό και την αξιοπρέπεια που τον συνοδεύει. Η τήρηση της “δικαιοσύνης” με δύο μέτρα και δύο σταθμά αφορά όλη την κοινωνία, αφού πάνω από αυτήν και όσους/ες αγωνίζονται περνάει το καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλλει η κυριαρχία, δημιουργώντας έναν υποτιθέμενο εσωτερικό εχθρό και εξοντώνοντας τον, είτε μιλάμε για πρόσφυγες/μετανάστες είτε για κατοίκους σε χωριά που αντιστέκονται στην εξόρυξη χρυσού.
 
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
 
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
 
ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Comments are closed.