Η πανδημία του ιού COVID-19 αποδεικνύεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το κράτος. Επιβολή καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, αναγωγή της εξάπλωσης του ιού και των συνεπειών του στην υγεία στην προσωπική ευθύνη, εφαρμογή αντιεργατικών νόμων και διατάξεων, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε καναλάρχες και κλινικάρχες…
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων μετά από αίτηση του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Με την τροποποίηση αυτή δεν προβλέπεται “διαβούλευση”, αλλά απλά ενημέρωση. “Αποφασίζομεν και διατάσσομεν” δηλαδή.
Το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ θα μπορεί δηλαδή να ξεκινήσει την καύση απορριμμάτων (SRF-RDF). Και αυτό όλο ενώ στην πόλη του Βόλου που ήδη ισχύει η καύση οι μετρητές ρύπανσης του αέρα έχουν υπερβεί τα όρια με τα σωματίδια που υπάρχουν σε αυτόν να προκαλούν ήδη προβλήματα σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.
Είναι ξεκάθαρη πλέον η στάση του κράτους. Όσο εφαρμόζει νόμους περιορισμού της ελευθερίας “για το καλό της υγείας μας”, δίνει το ελεύθερο για τη ρύπανση του αέρα. Θα είναι ξεκάθαρη και η δική μας στάση απέναντί του
Το να σκοτώνεις ανθρώπους με μολυσμένο αέρα χάριν κέρδους είναι από μόνη της μια εγκληματική ιδέα. Το να το κάνεις ενώ τους έχεις κλειδωμένους για την υγεία τους, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
-Να μην αφήσουμε το θάνατο να επικρατήσει
-Αυτοί διαχειρίζονται το θάνατό μας
-Εμείς επιλέγουμε πώς θα ζήσουμε
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Comments are closed.