Προχθές το βράδυ φασίστες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον Γιάννη Γιουλούντα επειδή φορούσε μπλουζάκι με το λογότυπο του εκχ Φαβέλα στον Πειραιά.
Ο Γιάννης είναι γνωστός αντιφασίστας που ζει στη Γαλλία αλλά συχνά-πυκνά βρίσκεται στην Ελλάδα και συμμετέχει ενεργά στο ελευθεριακό κίνημα δημιουργώντας του δικό του νήμα αλληλεγγύης και μάλιστα με τρόπο μοναδικό, σε μια εποχή που κυριαρχεί η εξατομίκευση και το όφελος. Είναι γνωστά τα καραβάνια αλληλεγγύης που επισκέφθηκαν ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και αυτοοργανωμένες δομές προσφύγων, που είχαν την δικιά του σφραγίδα. Ο Γιάννης ως κινηματογραφιστής δεν άφησε την τέχνη του αμέτοχη από τους αγώνες του ανταγωνιστικού κινήματος .
Ιδιαίτερα για μας, την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης αλλά και το Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας, η συμβολή του ήταν και παραμένει ανεκτίμητη ήδη από την αρχή του Φεςστιβάλ μέχρι σήμερα.
Η επίθεση σε βάρος του ήταν επίθεση στο δικό μας σώμα, ήταν επίθεση σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο και σε κάθε αντιφασίστα.
Με την υπόσχεση ότι αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη και πως για τους εχθρούς του ανθρώπου δεν υπάρχει λήθη, του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και καλή αντάμωση.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης- Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας

Comments are closed.