Τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου, τέσσερα άτομα, φορώντας κουκούλες, εισήλθαν σε διαμέρισμα στη Νίκαια στον Πειραιά, όπου διέμεναν μετανάστες, τους έδεσαν και αφαίρεσαν κούτες με λαθραία τσιγάρα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα. Μετά από συμπλοκή, οι διαμένοντες στο διαμέρισμα κατάφεραν και ακινητοποίησαν έναν από τους επιτιθέμενους, ο οποίος αργότερα αποκάλυψε στους συναδέλφους του, την ιδιότητά του ως μέλους της κρατικής ασφάλειας αττικής.

Από την πρώτη στιγμή, η υπόθεση αντιμετωπίστηκε από τα περισσότερα μεγάλα μμε σαν «απαγωγή» και βασανισμός αστυνομικού από Πακιστανούς.

Ακόμα μια φορά, η κεντρική επικοινωνιακή διαχείριση του συμβάντος συμβάδισε πλήρως με την γραμμή των «αστυνομικών πηγών» και τις σαθρές δικαιολογίες ενός μπάτσου-ληστή, όπως έγινε πρόσφατα στην περίπτωση του Ζακ Κωστόπουλου που του «άξιζε» το λιντσάρισμα ή πριν πέντε χρόνια με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα για το ποδόσφαιρο.

Πέρα από τη χρήση της πληροφορίας για διασπορά ψευδών ειδήσεων και την ενίσχυση ακροδεξιάς ρητορικής, η ουσία έγκειται, ακόμα και αν δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλα τα στοιχεία, στα κίνητρα του μπάτσου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μαύρες μπίζνες και τα έξτρα φράγκα από παράγκα για την ελληνική αστυνομία καλά κρατούν, με στόχαστρο πάντα τον ήδη εξαιρεμένο μετανάστη, ο οποίος απογυμνώνεται από το δικαίωμά του να επιβιώσει, αρχικά, βιολογικά και δευτερευόντως οικονομικά.

Ωστόσο, δεν μπορεί να μην γίνει λόγος για υποκρυπτόμενα ρατσιστικά κίνητρα και για τη σχέση μπάτσων-φασιστών, που παρά τις εξαγγελίες για εκκαθάριση μετά τη δολοφονία Φύσσα στην περιφέρεια του Πειραιά, όχι μόνο συνεχίζει και υπάρχει αλλά απ’ ότι φαίνεται, ως ένα σημείο, ίσως ταυτίζεται και οργανικά.

Πλέον η πραγματικότητα στον Πειραιά έχει αλλάξει και τίθεται στα χέρια μας, ως κοινωνία, να σταματήσουμε αυτά τα σκουπίδια είτε βρίσκονται υπό τον μανδύα του αστυνόμου είτε του «νόμιμου πολιτικού κόμματος».

EX PORTU – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Comments are closed.