Αγαπητοί φίλοι/ες
 
Οι εκδόσεις Εξάρχεια γεννήθηκαν το 2009 στην ομώνυμη γειτονιά της Αθήνας από μια παρέα τεσσάρων φίλων που προσπαθούσε να αφουγκραστεί και να κατανοήσει την εποχή της. Η αγάπη για την ανάγνωση και η επιθυμία για την αποτύπωση ενός λόγου διαφορετικού από τον κυρίαρχο αποτέλεσαν τις κινητήριες δυνάμεις για τη δημιουργία των εκδόσεων. Με πενιχρά μέσα και αρκετό προσωπικό κόπο, οι εκδόσεις Εξάρχεια αποπειράθηκαν να δημιουργήσουν έναν εκδοτικό θύλακα μακριά από τα επιβαλλόμενα μοτίβα της κυρίαρχης αγοράς και να κάνουν τη δική τους μικρή πορεία στον εκδοτικό χώρο.
Τα μέλη της «συντροφιάς» που δημιούργησαν πριν κάποια χρόνια τις εκδόσεις ακολούθησαν σταδιακά διαφορετικά μονοπάτια και διαφορετικές προσωπικές επιλογές μέσα στον χρόνο. Έτσι, νομίζω ότι σήμερα η διαδρομή που ξεκίνησε το 2009 έφτασε στο τέλος της. Και όταν συνειδητοποιείς ότι κάτι τελειώνει, καλό είναι ο κύκλος να κλείνει…
Θα ήθελα να εκφράσω την αγάπη και την εκτίμησή μου (μας) σε όλες τις φίλες και τους φίλους που με τον τρόπο τους μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Οι εκδόσεις Εξάρχεια πάντα επιδίωκαν να αποτελούν μια κοινότητα ανθρώπων που δημιουργεί στον αστερισμό της ελεύθερης έκφρασης και κριτικής…
Όσο με αφορά, θα συνεχίσω τη διαδρομή στον χώρο των εκδόσεων μέσα από τις εκδόσεις Έρμα, ένα καινούργιο εκδοτικό εγχείρημα που πιάνει το νήμα εκεί που το άφησαν οι εκδόσεις Εξάρχεια.
Τα βιβλία των εκδόσεων Εξάρχεια θα διακινούνται πλέον από τις εκδόσεις Έρμα, ενώ σταδιακά κάποια εξ αυτών θα τυπωθούν πάλι, αυτή τη φορά με την υπογραφή του καινούργιου εκδοτικού.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το υπέροχο αυτό ταξίδι και ένα καλωσόρισμα στο άνοιγμα ενός καινούργιου κύκλου…
 
Οδός : Ζωοδόχου Πηγής 68, Τ.Κ. 10681, Εξάρχεια, Αθήνα
Τηλ: 215-5257300
mail:  exarchiapress@gmail.com
 
 

Comments are closed.