Δορυφόροι, GPS, Κινητά, Υπολογιστές, μεγάφωνα της πυροσβεστικής, τα 100 της άμεσης δράσης, υπουργοί και υφυπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και ειδήμονες, αλλά και παράγοντες της διαχείρισης κρίσεων, ένα σήμα εκπέμπουν και μια κραυγή αιωρείται στο ηλιακό σύστημα πλέον με απρόβλεπτες συνέπειες!
Η ίδια κραυγή πηγαινοέρχεται σαν εφιάλτης από τις Ροβιές μέχρι την Χαλκιδική και από την Βαρυμπόμπη μέχρι τα καμένα χωριά της Ολυμπίας. ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ!
Αυτή είναι η μοναδική πολιτική πρόταση των επιτελαρχών του νεοφιλελευθερισμού που μας κυβερνούν και το μοναδικό σχέδιο του κράτους απέναντι στις πυρκαγιές που καταστρέφουν ανενόχλητες αστικές περιοχές, περιαστικές δασικές, αλλά και δασικές εκτάσεις.
Το “ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ!” δεν είναι τίποτα άλλο από μια συνήθης κομματική πολιτική με τη φωτιά και τις πυρκαγιές. Δεν είναι ότι αγαπάνε τη ζωή, είναι ότι δεν θέλουν νεκρούς και εκτεθούν πολιτικά στους προηγούμενους κυβερνήτες που, όταν επρόκειτο να τους ξεφορτωθούν, τόσο παπάρα πούλησαν με τους τηλεοπτικούς λακέδες τους, πάνω από τα πτώματα στο Μάτι.
Η πρώτη προτεραιότητα τους σαν κυβέρνηση ήταν ο αποχαρακτηρισμός των δασικών εκτάσεων και πέρασαν από τη Βουλή νόμο, οι απατεώνες, να αποχαρακτηριστεί από δασική έκταση το άλσος της Πετρούπολης για να γίνει το Δημαρχείο, δώρο στον ανανήψαντα Δήμαρχο. Αντιλαμβάνεστε τι έκταση αποχαρακτηρισμών έγινε σε όλη την χώρα.
Ποιός άλλος; Ο Χατζηδάκης σαν Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, φρόντισε να αποδώσει το περιβάλλον γυμνό και φονεύσιμο προς εκμετάλλευση στους αιματοβαμμένους κερδοσκόπους.
Τα 130 άρθρα του πολυνομοσχεδίου είναι 130 προσταγές επίθεσης στη φύση και ότι είχε απομείνει από τους προηγούμενους περιβαλλοντικούς περιορισμούς.
-Επιτρέπουν τις εξορύξεις πετρελαίου, αερίου ακόμα και στις μέχρι τώρα προστατευόμενες ζώνες για τα οικοσυστήματα αφού πρώτα έχει τεμαχίσει διαβαθμίζοντας τις ζώνες προστασίας. Ποιες ζώνες; Η μία συμπληρώνει την άλλη.
Στην πρώτη Ζώνη: απόλυτης προστασίας της φύσης, έτσι τη λένε- επιτρέπονται δρόμοι.
Στη δεύτερη Ζώνη: αναψυκτήρια, εγκαταστάσεις ΜΜΕ κλπ
Στην τρίτη Ζώνη: τουριστικά καταλύματα, εξορύξεις παντός τύπου, ορυχεία, υδρογονάνθρακες,
Και στην τετάρτη και φαρμακερή Ζώνη: στη «Ζώνη βιώσιμης διαχείρισης φυσικών πόρων», αεροδρόμια αλλά και διαχείριση τοξικών αποβλήτων. Δεν πρόκειται για οργουελική γλώσσα, αλλά για μια απλή γλώσσα απατεώνων.
-Η «καλλιέργεια» των αιολικών πάρκων σε τζάμπα οικόπεδα στις Βουνοκορφές και στα δάση η ανεξέλεγκτη επέκταση των φωτοβολταικών καθώς και η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων εντός δασικών εκτάσεων ενθαρρύνονται από το νομοσχέδιο το οποίο διευκολύνει τις αρπαχτικές διαθέσεις των επενδυτών.
-Όλο το πνεύμα του νομοσχεδίου “Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις” (πολυνομοσχέδιο), του Χατζηδάκη έρχεται να συμπληρώσει το προηγούμενο αριστερό διευρύνοντας τη λεηλασία όχι μόνο γενικά των Βουνών του εδάφους και του υπεδάφους αλλά και αυτών ακόμη των ζωνών των οικότοπων και ειδών νομιμοποιώντας ρητά και εκεί τις εξορύξεις πετρελαίου (άρθ 44).
Ας μην έχουμε αυταπάτες. Το κράτος θα επιμείνει μέχρι το τέλος του αφανισμού μας. Κανένα κράτος είτε φιλελεύθερο είτε «κοινωνικό» δεν έσωσε ποτέ και κανέναν και ούτε πρόκειται να σώσει.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.
Αντιπυρική αυτοοργάνωση σε κάθε πολυκατοικία, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε Δήμο, σε κάθε χωριό.
Αυτόνομες ζώνες αλληλεγγύης και αντίστασης παντού μετατρέποντας τα περιβαλλοντικά αιτήματα σε πολιτικό και κοινωνικό πρόταγμα ανατροπής, αντιστρέφοντας την διαρκή αναπαραγωγή της ήττας, της ανάθεσης της εκλογικής δεξαμενής και των ψεύτικων προσδοκιών.
ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Comments are closed.