Με την Γεωργία είμαστε μαζί
Κάλεσμα σε συγκέντρωση στήριξης ενάντια στη συγκάλυψη και στην έμφυλη βία:
Τετάρτη 13/07, 19:30, Καμάρα
Η Γεωργία παλεύει ενάντια σε όλο το σύστημα. Το σύστημα της πατριαρχίας, των golden boys, των “κονέ”, των γνωστών, των παραδικαστικών, του παραλογισμού, της εξουσίας με ό,τι συνεπάγονται αυτά. Η εισαγγελέας, όχι μόνο αράδιασε ένα αδιανόητο σκεπτικό που θα ζήλευε κάθε επίδοξος και μη βιαστής για να δρα όπως γουστάρει, γεμάτο ασάφειες. Αλλά το πήγε ένα βήμα παραπέρα: προχώρησε και σε οδηγίες-υποδείξεις σαν άλλη Μπαλάσκας, χωρίς κανένα θράσος, μέσω ενός ακραίου victim blaming, κατηγορώντας για ψεύδη την Γεωργία και συστήνοντας να της κάνουν.. προσφυγή γι’ αυτό και η υπόθεση να μπει στο αρχείο.
Σαν να μην έφταναν αυτά, έπαυσαν αιφνιδιαστικά τον εισαγγελέα Διαφάνειας, από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, στον οποίο κατέθεσαν υπόμνημα οι δικηγόροι της Γεωργίας. Μια πρωτότυπη κίνηση εκφοβισμού για την υπόθεση και την εκδίκαση της σε δεύτερο βαθμό από το σύστημα εξουσίας.
Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι απαλλαγές των κατηγορουμένων με βουλεύματα. Όλη αυτή η συγκάλυψη στρώνει τον δρόμο και σε κάθε επόμενο και επίδοξο βιαστή.
Ας θυμηθούμε και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγαμε τις πρώτες μέρες συγκάλυψης της υπόθεσης:
Η 24χρονη Γεωργία έχει βιαστεί και κακοποιηθεί, την έχουν εκφοβίσει και τραμπουκίσει, και όμως η ίδια στέκεται απέναντι σε όλα τα πλέγματα εξουσίας που μανιωδώς προσπαθούν να ξεπλύνουν αλήτες golden boys και κυκλώματα βιαστών, παλεύοντας για την δικαίωσή της και την αξιοπρέπεια κάθε γυναίκας.
Εδώ και 21 ημέρες αντί να έχουμε εξελίξεις για την δικαίωση της αδελφής μας το τελευταίο μήνυμα που μας στέλνει είναι ότι απειλείται η ζωή της. Εδώ και 21 ημέρες έχουμε…
– Το δικηγόρο των θυτών να επιτίθεται στη Γεωργία προσπαθώντας να την φοβίσει και μην προχωρήσει στην καταγγελία
– Την αστυνομία που δεν έχει διαβιβάσει ακόμη τις τοξικολογικές εξετάσεις στο δικηγόρο του θύματος με αποτέλεσμα να μην έχουν κινηθεί ακόμη οι νομικές διαδικασίες και οι θύτες να παίρνουν χρόνο για τα επόμενα βήματά τους
– Το «Αχίλλειον» να βγάζει μία ανακοίνωση ότι ο θύτης είναι προσωπικό και όχι ιδιοκτήτης και την ίδια στιγμή να χαρακτηρίζει το βιασμό ως περιστατικό! Επειδή το θάρρος της Γεωργίας να μιλήσει φέρνει στην επιφάνεια ένα ολόκληρο κύκλωμα βιαστών δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι η διοίκηση δεν ήξερε-δεν άκουσε-δεν είδε τίποτα στο χώρο της. Το γεγονός αυτό την καθιστά συνένοχη στο βιασμό.
– Τηλεπερσόνες που έχουν σχέσεις με τους βιαστές να αναρωτιούνται τι δουλειά είχε η 24χρονη σε ένα πάρτι αναδεικνύοντας τον αυτοματισμό να μεταθέτουν την ευθύνη του βιασμού στα θύματα. Ένας αυτοματισμός που δείχνει πως τα αντανακλαστικά λειτουργούν για την προάσπιση των σχέσεων εξουσίας φέρνοντας στην επιφάνεια πως η κουλτούρα του βιασμού είναι διάχυτη σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.
– Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να θάβουν την υπόθεση και όταν επιλέγουν να αναφερθούν σε αυτή το θύμα να μπαίνει στο εδώλιο του κατηγορούμενου και οι θύτες να την βγάζουν καθαρή με την «ομορφιά» και το κοινωνικό τους στάτους να λειτουργούν ως πειστήρια της αθωότητας τους.
– Κυκλώματα της νύχτας να απειλούν τη ζωή της αδελφής μας την ίδια ώρα που οι βιαστές απολαμβάνουν την ασυλία τους σε όλα τα επίπεδα
Δεν μας είναι καινούργια αυτά τα είδαμε και στην υπόθεση Λιγνάδη με την ενεργοποίηση κάθε αλητείας για το ξέπλυμα του παιδοβιαστή. Αλλά δεν πέρασε…
Το λέμε δυνατά προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσουμε μόνη την αδελφή μας. Θα προστατεύσουμε όλα τα θύματα με κάθε τρόπο. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ξεπλύματος και υπονόμευσης του βιασμού από δήθεν τηλεπερσόνες και κοινή γνώμη που ρίχνουν την ευθύνη στο θύμα και όχι στην αποτρόπαια πράξη των θυτών.
Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι απόψεις που κατηγορούν το θύμα για την επιλογή του να παραβρεθεί στο πάρτι, την επιλογή του να μην περάσει μόνο του το βράδυ της πρωτοχρονιάς, την επιλογή του να φορέσει ότι ήθελε αποτελούν εξιλαστήριο για τους θύτες και η μόνη τους θέση είναι στο βάθος του Θερμαϊκού. Καλούμε σε στήριξη της αδελφής μας και όχι των βιτρινών που περιθάλπουν βιαστές και ξεπλένουν τα εγκλήματα τους.
Η θέση μας είναι με την Γεωργία. Η θέση μας είναι με οποιαδήποτε ατομικότητα βγαίνει μπροστά και αντιμετωπίζει τους κακοποιητές της.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΔΕΡΦΗ ΜΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Comments are closed.