Πάνε 5 μήνες διακυβέρνησης του κόμματος της Ν.Δ. 5 μήνες ακόμα περισσότερης αυταρχικότητας, νεοφιλελεύθερης επίθεσης στην κοινωνία και σε τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία και έντονης καταστολής. Το κράτος προσπαθεί να επιβάλλει μία νέα “κανονικότητα”, όπου ουσιαστικά όποιος αντιστέκεται σε αυτό, θα βρεθεί χτυπημένος από τις αστυνομικές δυνάμεις με ό,τι κατηγορία μπορεί να φανταστούνε.

Αυτή η εδραίωση του «Νόμος και Τάξη» ξεκίνησε βάζοντας ως στόχο τις καταλήψεις, μιάς και εκεί βρίσκεται η εγκληματικότητα κι αυτές φταίνε για την φτωχοποίηση και καταπίεση της κοινωνίας. Βέβαια, άμα είσαι εφοπλιστής, πολιτικός, αστυνομικός έχεις άφεση αμαρτιών και μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερος με πρότερο έντιμο βίο ή παραγραφές, έχοντας κάνει μέχρι και συμβόλαια θανάτου σε δικαστές της υπόθεσής σου. Άμα είσαι ναρκέμπορας στα Εξάρχεια μπορείς να συνεχίσεις ελεύθερα τη δουλειά σου, αφού γνωρίζεις πως μόνο οι καταλήψεις και όσοι/ες κινούνται πολιτικά γύρω από την περιοχή θα χτυπηθούν. Και η κυβέρνηση με την πλήρη στήριξη των «ανεξάρτητων» και «έγκυρων” δημοσιογράφων γνωρίζει ότι μπορεί να στρέψει τα βλέμματα αλλού μέσω των θεαματικών επιχειρήσεων των εκκενώσεων, παραγνωρίζοντας το γεγονός πως ουσιαστικά δεν υπάρχει τίποτα το “εγκληματικό” μέσα σ’ αυτές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα σώματα όσων βρίσκονται στον δρόμο τους αφέθηκαν ελεύθερα στις ορέξεις των σωμάτων “ασφαλείας” και του μηχανισμού καταστολής του Κράτους. Μέχρι τώρα υπάρχουν ουκ ολίγες μαρτυρίες για ακραίο ξύλο και βασανισμούς. Όμως, για το κράτος, τα ΜΜΕ και την ΕΛ.ΑΣ αυτά είναι ψέμματα και στοιχεία αναγκαστικότητας. Τα ματωμένα πρόσωπα, τα ξεγυμνώματα και τα χτυπήματα από πλαστικές σφαίρες άλλα μαρτυρούν.

Πριν λίγες ημέρες έγινε η εκκένωση 3 καταλήψεων στο Κουκάκι. Η ΕΛ.ΑΣ όχι μόνο αναστάτωσε μία γειτονιά στις 7 το πρωί, αλλά μπούκαρε με το έτσι θέλω σε σπίτια γειτόνων κατάληψης χωρίς ένταλμα, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας με την άνεση που τους έχει δοθεί όποιον βρήκανε μπροστά τους. Αμέσως, τα ΜΜΕ, η ΕΛ.ΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρά τις φωτογραφίες και τις μαρτυρίες για αστυνομική βία, παρανομία και αγριότητες, επιμένουν πως όλα κύλησαν ομαλά και δεν χτυπήθηκε κανένας/καμία, όπως κάνουνε συνήθως. Μέχρι την επόμενη ημέρα, έπειτα από γνωμάτευση γιατρού για χτύπημα από πλαστικές σφαίρες, όπου η ΕΛ.ΑΣ ξαφνικά μας πληροφορεί πως δεν είναι πλαστικές, αλλά ελαστικές και όχι σφαίρες, αλλά μπάλες. Ξαφνικά, δηλαδή, πέρα από τις γελοιότητες για ελαστικές σφαίρες που δεν είναι πλαστικές, λένε ωμά ότι “ναι, τελικά ασκήθηκε βία” και πως ουσιαστικά είπανε ψέμματα όλη την προηγούμενη ημέρα (Υπουργείο, ΜΜΕ, ΕΛ.ΑΣ).

Η κανονικότητα της καταστολής, του ξύλου και της αστυνομικής ασυδοσίας δεν αφορά μόνο τις καταλήψεις και τους αντιεξουσιαστές. Χτυπά όσους/ες αντιστέκονται στα σχέδια του Κράτους και του κεφαλαίου, όπως ήταν και οι γιατροί στο Ζάππειο που ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και τις κενές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία, Τα τελεσίγραφα λήγουνε και καθίσταται πλέον σαφές ότι για το κράτος και την αστυνομία μόνη δεκτή συμπεριφορά είναι η συναίνεση ή η υποταγή, διαφορετικά μπορεί ο καθένας να βρεθεί τσακισμένος ή εξευτελισμένος από τις δυνάμεις καταστολής.

 ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
(Ανοιχτή συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 7 μμ, στον ε.κ.χ αλιμούρα)

Comments are closed.