Η καταιγίδα που χτύπησε τη Χαλκιδική άφησε πίσω της επτά νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές. Είναι κάτι λιγότερο από προφανές πως η κλιματική αλλαγή είναι υπαρκτή με ένα ακόμη παράδειγμα που έρχεται να προστεθεί στη μακάβρια λίστα που ξεκίνησε στη Μάνδρα και στο Μάτι Αττικής.

Σε μία περίοδο που το κλίμα αλλάζει, με την εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων ακαριαίας απόκρισης, οι πολιτικές επιβολής στη φύση και τα οικοσυστήματα είναι πολιτικές επίθεσης απέναντι στον ίδιο τον άνθρωπο και τη ζωή.

Η πολιτική της ανάπτυξης που έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του φυσικού τοπίου και τη λεηλασία των φυσικών πόρων αποδεικνύεται με τον πιο δυσάρεστο τρόπο ότι οδηγεί σε φονικά αδιέξοδα αφού καταστέλλει κάθε μηχανισμό αυτοΐασης και αυτορρύθμισης του φυσικού περιβάλλοντος. Θέλουμε να κάνουμε σαφές και σε όλους τους τόνους πως θα είμαστε απέναντι σε όλα τα καταστροφικά σχέδια ανάπτυξης, που αντιλαμβάνονται τη φύση ως μη κοινωνική και ένα αντικείμενο κατανάλωσης από κάθε λογής επιχειρηματικά λόμπυ.

Ας το λάβουν αυτό υπόψιν τους στα καλοδιαφημισμένα συμβούλια υπουργών, τεχνοκρατών και λοιπών παρατρεχάμενων όταν θα συζητάνε για την εντατικοποίηση των εργασιών εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ

ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΖΟΥΜΕ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

antiauthoritarian.gr

Comments are closed.