Τα Προσφυγικά δεν είναι ένα ακόμη παιχνίδι στα χέρια του Δημάρχου Κ. Μπακογιάννη a.k.a. «Εθνικού Εργολάβου» με το οποίο μπορεί να παίζει μέχρις ότου βαρεθεί. Από ότι φαίνεται μετά τα 24,07 εκατ. ευρώ του Μεγάλου Περιπάτου η όρεξή του έχει ανοίξει για τα καλά. Tα κατειλημμένα κτήρια επί της Λ. Αλεξάνδρας δεν είναι άλλη μια αφορμή για κερδοσκοπία ή για ιδεολογική επιβολή επί των πολιτικών του αντιπάλων μέσω της καταστολής. Πρόκειται για τις ζωές 400 ανθρώπων, μιας κοινότητας που προσπαθεί μέσω των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών και της αλληλεγγύης να επιβιώσει και να προκόψει.
Την ώρα που προωθείται με κάθε τρόπο η μετατροπή της πόλης σε τουριστική βιτρίνα, άνθρωποι χάνουν τη μοναδική τους κατοικία για χρέη κάτω των 15 χιλιάδων ευρώ σε τράπεζες ή για οφειλές 881,42 ευρώ σε κοινόχρηστα. Την ίδια στιγμή μια ολόκληρη πόλη ασφυκτιά κάτω από τη μέγγενη των ψηφιακών πλατφορμών βραχυπρόθεσμης ενοικίασης για τουρίστες (airbnb, booking) που, σε συνάρτηση με τα δυσπρόσιτα ενοίκια, εκτοπίζουν τους κατοίκους από τις γειτονιές του κέντρου.
Από την πλευρά μας, ενάντια σε αυτό το καθεστώς που προωθεί την εξαθλίωση, τη φτώχεια και την καταστολή, οφείλουμε να συλλογικοποιήσουμε την αντίσταση για να είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τους δημόσιους χώρους και το δικαίωμα στη στέγαση.
  • Κάτω τα χέρια από τα Προσφυγικά
  • Κάτω τα χέρια από το Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Comments are closed.