Για πρώτη φορά τα τελευταία πενήντα χρόνια είδαμε τα χαμηλότερα ένστικτα, να ξεπηδάνε από τις ποδοσφαιρικές κερκίδες και να φιγουράρουν στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το γεγονός της επίθεσης, στις 20/06/2014 σε πολιτική συγκέντρωση-συζήτηση κατοίκων και συλλογικοτήτων της περιοχής της Ν. Φιλαδέλφειας, σχετικά με το Ρυθμιστικό Σχέδιο που αφορά τη διαμόρφωση της περιοχής, καθώς και η εισβολή στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο “Στρούγκα”, μόνο ως φασιστική άσκηση υψηλού επιπέδου μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τη στιγμή που στην άλλη άκρη του ορίζοντα θυσιάζεται στον βωμό των φαραωνικών σταδίων του Μουντιάλ κάθε έννοια αξιοπρεπούς διαβίωσης, την ώρα που στη Βραζιλία λαμβάνουν χώρα αιματηρές διαδηλώσεις με αίτημα μια ζωή άξια βίου, εδώ, στην Αθήνα σχεδιάζεται η πόλη του μέλλοντος, η ιδιωτική Αθήνα Δημοσίας Χρήσεως.

Τα σχέδια του Μελισσανίδη να εισβάλει στο κέντρο της μητρόπολης κατακτώντας έδαφος «μεγάλου μεγέθους» περιλαμβάνουν και κινητοποίηση «ιδιωτικού στρατού» κατά των «εχθρών». Και το ως άνω γεγονός, καθώς και οι μετέπειτα εξελίξεις απέδειξαν για άλλη μια φορά την κατάντια του να είσαι «οπαδός».

Το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, όπως το ίδιο προλαλεί στην παρουσίασή του, είναι η «Νέα Αθήνα» στη «Νέα Ελλάδα». Στη «Νέα Ελλάδα» των φαστ τρακ επενδύσεων, της λεηλασίας του περιβάλλοντος, της εξόντωσης της μικρής κλίμακας οικονομίας, της επέκτασης του κεφαλαίου σε όλους τους τομείς της ζωής. Αυτή η επέκταση έχει να κάνει με την κατάκτηση εδάφους στο Ελληνικό, στον Ελαιώνα, στον Υμηττό, στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, τώρα στη Ν. Φιλαδέλφεια και σε δεκάδες άλλες περιοχές με ζητήματα που περιμένουν να γίνουν κεντρικά.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κινήματα διεκδίκησης των δημόσιων χώρων αντιπαραβάλουν μια εναλλακτική πραγματικότητα αντιστεκόμενα.

Μέσα σε αυτό το τοπίο οι φίλοι, τόσο της ΑΕΚ, όσο και οποιασδήποτε άλλης ομάδας, θα πρέπει να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση: θα παραμείνουν «οπαδοί» και αβασάνιστοι ακόλουθοι με φόβο να γίνουν προσωπικός στρατός των διάφορων επιχειρηματιών, που προσπαθούν να λάβουν κοινωνική νομιμοποίηση, αναγνωρισιμότητα και «επενδυτικές ευκαιρίες» μέσω της εμπλοκής τους στην επιχειρηματική πλευρά του αθλητισμού ή θα εναντιωθούν τόσο στα ιδιωτικά συμφέροντα, με τα οποία διαπλέκεται αναπόφευκτα ο χώρος του επαγγελματικού αθλητισμού, όσο και στις φασιστικές επιθέσεις σαν αυτήν που έλαβε χώρα στις 20/06;

Οι επιθέσεις σε αγωνιζόμενες κοινωνικές ομάδες, καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους από το κράτος και τους φασίστες είναι γνωστό φαινόμενο και συνιστά μία από τις πιο χαρακτηριστικές πλευρές της προσπάθειας του κράτους, να ορίσει και να μονοπωλήσει τον δημόσιο χώρο και λόγο. Από την πλευρά μας έχουμε να πούμε ότι οποιαδήποτε κίνηση και απόπειρα ενάντια σε χώρους ριζοσπαστικής πολιτικής έκφρασης και ζύμωσης, προερχόμενη είτε από μισάνθρωπους φασίστες, είτε οπαδούς πολιτικών κομμάτων, είτε από ομοφοβικούς και μισαλλόδοξους χριστιανοταλιμπάν, είτε χειροκροτητές Αθλητικών Ανώνυμων Εταιριών της «ανάπτυξης», θα μας βρει απέναντί της με όλους τους τρόπους.

Επειδή είναι γνωστό ότι ούτε τα επενδυτικά συμφέροντα μπορούν να «διασφαλιστούν» χωρίς τις απαραίτητες πολιτικές φιλίες, ούτε η πολιτική εξουσία μπορεί να σταθεροποιηθεί χωρίς την ανάλογη διαπλοκή με την επιχειρηματική ελίτ, μπορούμε να δηλώσουμε ότι δεν εκπλαγήκαμε από τη μετεκλογική σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδια του Μελισσανίδη. Η συνάντηση επιφανών μελών του ΣΥΡΙΖΑ (Φλαμπουράρης, Στρατούλης, Πάντζας κλπ.) με τον επιχειρηματία, καθώς και το ξεθώριασμα των «κόκκινων γραμμών» του κόμματος σε σχέση με κομβικά σημεία του Ρυθμιστικού στη Νέα Φιλαδέλφεια (ύψος του γηπέδου, ανέγερση πάρκινγκ και εκμετάλλευση του Άλσους) δίνουν μια κρυστάλλινη εικόνα του πώς εννοεί την «αριστερή κυβέρνηση» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες μόλις μέρες μετά την επικράτησή του στην περιφέρεια Αθηνών και στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Καλούμε σε συγκέντρωση-πορεία την Πέμπτη 03/07 στη Ν. Φιλαδέλφεια για να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας γιατί σε αυτόν τον αγώνα είναι οι μόνοι που αγωνίζονται. Οι άλλοι πετούν πέτρες από την εξέδρα.

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03/07/14 ΣΤΙΣ 19:00

Comments are closed.