Η Τ. είναι ένα από τα αναρίθμητα θύματα έμφυλης κακοποίησης και αυτή τη στιγμή κατηγορείται ως υπεύθυνη για τα αποτελέσματα της αντρικής βίας που έχει δεχτεί. Είναι μία γυναίκα, μετανάστρια, μητέρα και εργαζόμενη η οποία απέκτησε σχέση με έναν έλληνα άντρα που επανειλημμένα την κακοποιούσε λεκτικά και σωματικά, την εκμεταλλευόταν οικονομικά και αρνούταν να αποχωρήσει από το σπίτι της στο οποίο παρέμενε χωρίς την θέληση της.

Τον Αύγουστο του 2016, κατά τη διάρκεια μίας από τις πολλές σωματικές επιθέσεις που δεχόταν, η Τ. αμύνθηκε στη βία του κακοποιητή της ο οποίος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο,όπου και κατέληξε λίγο καιρό μετα. Η Τ. βρίσκεται προφυλακισμένη πάνω από ένα χρόνο και στις 17 Νοέμβρη αναμένεται η δίκη όπου θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Για ακόμα μια φορά, το θύμα της έμφυλης βίας αντιμετωπίζεται ως θύτης και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα οδηγείται στο εδώλιο. Ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξε στη Σύρο την περασμένη εβδομάδα η απόφαση της αθώωσης της Ν., την Παρασκευή 17 Νοέμβρη θα είμαστε στο πλευρό της Τ. για να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο:

– Aθώωση της Τ.

– Αναγνώριση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα

– Καμία γυναίκα μόνη της απέναντι στην έμφυλη βία

– Τα σώματά μας μας ανήκουν

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Write A Comment

seven + 15 =