Η πολιτική της συνεχούς ανάπτυξης που περνάει μέσα από την αναβάθμιση της Ελλάδας σε “ενεργειακό κόμβο και πόλο”, καθιστά την φύση και τις κοινωνίες ευάλωτες στα σχέδια εταιρειών και κράτους. Σχέδια που δεν παρέχουν την παραμικρή πίστωση για την βιωσιμότητα του περιβάλλοντος όσες περιβαλλοντικές μελέτες των ίδιων των εταιρειών κι αν περάσουν για να πάρουν άδεια για εργασίες είτε μιλάμε για εξορύξεις χρυσού και υδρογονανθράκων είτε για ανεμογεννήτριες στα πιο παρθένα δάση και στις θάλασσες της χώρας.

Με αυτό το σκεπτικό βλέπουμε ο φυσικός πλούτος του Ελλαδικού κρατικού χώρου να αποτελεί έρμαιο στις ορέξεις των πετρελαϊκών κι άλλων εταιρειών, αφού ήδη το 1/3 έχει δοθεί για έρευνα και εκμετάλλευση για εξορύξεις υδρογονανθράκων με τις ευλογίες της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία έκανε την αρχή. Ενώ σχεδόν όλες οι βουνοκορφές και τα νησιά παραδόθηκαν σε εταιρείες από το κράτος για να γεμίσουν με αιολικά. Οι ίδιες εταιρείες βέβαια δεν είχαν και δεν έχουν όπως φαίνεται ανάγκη από άδειες αφού ξεκινούσανε τις εργασίες σε διάφορες περιοχές όπως αυτής των Αγράφων κι άλλων βουνών χωρίς να έχουν κάποια δικαιοδοσία πάνω σ’ αυτά.

Απέναντι στη λεηλασία του περιβάλλοντος από κράτος και κεφάλαιο που παίρνουν αποφάσεις ερήμην της κοινωνίας για την ίδια τη ζωή της ή κλεισμένης έξω από αποκλεισμένα Δημαρχεία από δυνάμεις των ΜΑΤ, προτάσσουμε την αμεσοδημοκρατική, κοινωνική διαχείριση της ενέργειας. Οι τοπικές κοινωνίες είναι οι μόνες οι οποίες μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον τους και όχι κλειστά υπουργικά και εταιρικά συμβούλια. Δεν θα αφήσουμε να παίξουν με τις ζωές μας, τα βουνά μας και τις θάλασσες.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 12/10 στις 11:00, Πλατεία Ελευθερίας (Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας)

– ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΑΠΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΑ

– ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

– ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Comments are closed.