Αντίσταση στην κρατική επέλαση

Στους καιρούς της κρατικής βαρβαρότητας στόχος είναι η επιβολή της βίας και του θανάτου. Η αποδιοργάνωση της ζωής, των νοημάτων και η εξατομίκευση. Μέσα από αυτό το στοίχημα αναπαράγεται και το σύστημα εξουσίας. Ένα σύστημα εξουσίας ορκισμένο στην πάταξη του εχθρού του με κάθε κατασταλτικό μέσο.

Στον αντίποδα, όμως, υπάρχει και η αυτοοργάνωση διαμέσου της αλληλεγγύης και της συλλογικοποιημένης ζωής. Αυτό αποτελούν οι καταλήψεις και οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι. Ένα απελευθερωμένο έδαφος από την κυριαρχία της Εξουσίας.

Και γι’ αυτό οι καταλήψεις βρίσκονται συνεχώς στο μάτι του κυκλώνα. Γιατί δημιουργούν ρωγμές στο υπάρχον και το αμφισβητούν.

Γιατί μπροστά στο χάος του καπιταλισμού και της κρατικής κοινωνικής οργάνωσης , στην συνεχόμενη υποτίμηση της ίδιας της ύπαρξης και της ζωής το μόνο φως είναι η κοινωνική αντίσταση και η αναδημιουργία στο εδώ και στο τώρα με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά. Να σπάσουμε την εδραίωση της παντοδυναμίας του Κράτους μέσω της καταστολής και να δημιουργήσουμε νέους δρόμους αντίστασης, αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.

Και κάτι τελευταίο: Τα κτήρια δεν παραδίδονται σε καμία κοινωνία μετά τις οποιεσδήποτε εκκενώσεις. Αρπάζονται από την κοινωνία, την ελεύθερη χρήση και παραδίδονται στην πλήρη ερήμωση και στο κέρδος.

Πορεία υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo σήμερα, Δευτέρα 28/11, 18:00, Καμάρα

– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

– ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

– ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ 79 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

– ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

– ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΠΟΛΗ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Comments are closed.