Ο Σαϊντού Καμαρά από το Μπραχάμι
Τι και αν παρέλασε με το σχολείο του την 25η Μαρτίου τιμώντας τη γέννηση του εθνοκράτους, τι και εάν πηγαίνει στο σχολείο μαθαίνοντας “ελληνική παιδεία”, τι και αν ζει σε αυτή τη χώρα. Ο μαθητής Σαιντού Καμαρά από τη Γουινέα δεν έχει δικαίωμα στην ύπαρξη αφού με την απόρριψη της αίτησης ασύλου τον καθιστούν αόρατο άνθρωπο και ταυτόχρονα φονεύσιμο.
Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε. Στις συνθήκες κρατικής κυριαρχίας δεν αναγνωριζόμαστε αυτομάτως σαν άνθρωποι, αλλά σαν υπήκοοι πολίτες, και στην περίπτωση του ελληνικού εθνοκράτους απαιτείται το αίμα και η γη (έδαφος) για να νομιμοποιηθεί η έλευσή μας στον κόσμο και ταυτόχρονα να συνεχιστεί η ρατσιστική αναπαραγωγή της εθνοκρατικής κοινωνίας.
ο Σαϊντού αφού έχασε τα πάντα στη Γουινέα, με τον κίνδυνο της ίδιας του της ζωής έκανε την μεγάλη έξοδο και έφτασε στην Ελλάδα σαν ασυνόδευτος ανήλικος. Το πάθος του για ζωή τον οδήγησε στο Μπραχάμι με την βιωματική και γεμάτη αλήθεια προοπτική «Θέλω μια ευκαιρία να μείνω εδώ, να μορφωθώ, να χτίσω τη ζωή μου». Η απόρριψη της αίτησής του για άσυλο από το κράτος είναι ένας επερχόμενος θάνατος και μια επιστροφή στην κόλαση.
Ολόκληρο το Μπραχάμι αγκάλιασε τον Σαϊντού και τον κρατάει στα χέρια του ενάντια στην κρατική κατάσταση εξαίρεσης. Και εμείς μαζί με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, των συμμαθητών του, του συλλόγου γονέων του 1ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου και μαζί με το ομόφωνο ψήφισμα στήριξης του Δημοτικού δυναμώνουμε τις κραυγές ενάντια στην εξαίρεση.
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΑΪΝΤΟΥ
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Comments are closed.