Με λύπη και οργή πληροφορηθήκαμε πως πριν λίγες μέρες βρέθηκαν νεκρές 3 μετανάστριες στην περιοχή του Έβρου πιθανότατα από διακινητές. Ένα περιστατικό ούτε τυχαίο ούτε μεμονωμένο, αφού ο φράχτης του Έβρου, οι συνεχείς περιπολίες και το κανονικότατο ανθρωποκυνηγητό, λες και είναι εγκληματίες, από τον στρατό, την αστυνομία και τους συνοριοφύλακες της FRONTEX και της Ε.Ε. δεν αφήνει άλλη επιλογή στους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους, αναγκάζοντας τους είτε να περάσουν από αρκετά δύσκολες διόδους είτε να πληρώσουν κυκλώματα διακίνησης μεταναστών με υπέρογκα ποσά έτσι ώστε να περάσουν τα σύνορα με ασφάλεια.

Από τα νησιά του Αιγαίου και το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόρια στην Λέσβο με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης μέχρι και τις φασιστικές πρακτικές της κυβέρνησης της Ιταλίας, η Ευρώπη-Φρούριο έχει κάνει σαφές από την αρχή της “προσφυγικής κρίσης” πως άμα ήταν εμπορεύματα και όχι άνθρωποι θα είχανε πολύ καλύτερη μεταχείριση. Κι αυτό γίνεται κατανοητό με την εντατικοποίηση των περιπολιών στον Έβρο και το ξέβρασμα νεκρών πτωμάτων και παιδιών σε ακτές των νησιών. Αυτή είναι η θανατοπολιτική της “ανθρωπιστικής” Ε.Ε. η οποία απειλεί να γίνει κανονικότητα, εγκλωβίζοντας τους μετανάστες είτε σε χώρες όπως η Τουρκία όπου γίνονται θύματα τεράστιας εργασιακής εκμετάλευσης και με χιλιάδες αγνοούμενους/ες είτε στην Ελλάδα κλεισμένοι μέσα σε hot spot και μακρυά από τον αστικό ιστό σαν να είναι σε εξορία και φυλακή, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν απλά να φύγουν από την χώρα.

Ως συλλογικότητα που δραστηριοποιείται πάνω από 13 χρόνια στην πόλη της Κομοτηνής και κατ’ επέκταση και στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιλέγουμε να μην παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι στον άδικο θάνατο συνανθρώπων μας, ανεξάρτητα της καταγωγής τους, από τα κράτη, την Ε.Ε. και τις συμφωνίες τους. Έχουμε ανοίξει το ζήτημα και τον ρόλο του φράχτη του Έβρου από την πρώτη στιγμή με εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, καθώς και διαδηλώσεις στις Καστανιές Έβρου (όπου μάλιστα η πρώτη από αυτές ήταν και η πρώτη απαγόρευση συγκεντρώσεων επί ΣΥΡΙΖΑ) και πιστεύουμε πως ειδικά τους χειμερινούς μήνες με τις πλυμμήρες και τα άσχημα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή τέτοια γεγονότα θα ενταθούν.

Απέναντι σε όλα αυτά προτάσσουμε τον δρόμο της αλληλεγγύης, του αντιρατσισμού και του αντισεξισμού με όποιον τρόπο μπορούμε. Από καταλήψεις στέγασης εώς και αντιρατσιστικά φεστιβάλ και διάφορες αυτοοργανωμένες δομές με τη συμμετοχή μεταναστών/ριών. Γιατί για εμάς η αλληλεγγύη δεν αποτελεί μία απρόσωπη σχέση “φιλανθρωπίας” αλλά πάνω από όλα μία σχέση διάδρασης και προσπάθειας διαχείρισης των ίδιων των ζωών μας από κοινού ενάντια στο κράτος, την καταπίεση και την κατάσταση εξαίρεσης.

ΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Comments are closed.