Ο ΕΚΧ Αλιμούρα είναι ένας χώρος που λειτουργεί με άξονες την άμεση δημοκρατία και την αυτοοργάνωση. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και διάφοροι κύκλοι αυτομόρφωσης. Κάθε Δευτέρα στις 7 πραγματοποιείται η ανοιχτή διαχειριστικη συνέλευση του χώρου, όπου όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συμμετέχει.
Ένα καίριο ζήτημα, που αφορά όλους μας, είναι αυτό των πετρελαίων στην Ήπειρο. Εν πολλοίς πάει να δημιουργηθεί στην περιοχή μας, έδαφος πρόσφορο, ώστε να φιλοξενήσει διαδικασίες παρόμοιες με αυτές που γνωρίσαμε στις Σκουριές. Αποδεικνύοντας, με τον πιο αισχρό τρόπο πως το κράτος έχει συνέχεια, ο Γ. Σταθάκης, η κυβέρνηση Συριζα μαζί με ιδιωτικές πετρελαϊκές εταιρίες φέρνουν σκηνές μόλυνσης, καταστροφής και απαλλοτρίωσης του φυσικού πλούτου στο βωμό του κέρδους.
Παραλληλα, η εικονα μιας Ελλάδας ανοιχτη στις επενδυσεις με καθε κοστος, ειναι απαιτηση για την οικονομικο-πολιτική σταθερότητα των απο πανω.
Προφανώς, το φαινόμενο αυτό είναι μια συνειδητή επιλογή παγκοσμίως. Το φετινό ντοκιμαντέρ Το Black Snake Killaz: Μια ιστορία από το κίνημα NoDAPL που θα προβληθεί αύριο Τετάρτη 24/1 8μμ καταγράφει την αντίσταση κατά της κατασκευής του αγωγού Dakota Access Pipeline (DAPL) από τον Απρίλιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017. Η ταινία αναδεικνύει τις ενέργειες των Υπερασπιστών του Νερού ενάντια στην κατασκευή του πετρελαϊκού αγωγού και εξετάζει τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων, του στρατού και των εταιρικών μισθοφόρων που είχαν σκοπό να πατάξουν την πολύμηνη διαμαρτυρία. Το Black Snake Killaz βάζει σε χρονολογική σειρά τα ιστορικά γεγονότα που ξεδιπλώθηκαν στο Στάντινγκ Ροκ και σας παρέχει μια άμεση εμπειρία πρώτης γραμμής των δράσεων. Αν και ο DAPL ολοκληρώθηκε, ο αντίκτυπος του κινήματος αντίστασης θα παραμείνει μακροχρόνιος. Η σημασία της ιστορίας των Υπερασπιστών του Νερού γίνεται μεγαλύτερη όσο τα σχέδια εξόρυξης καυσίμων εξακολουθούν να επηρεάζουν κάποιες απ’ τις πιο ευάλωτες κοινότητες ανά τον κόσμο.
Δεν υφίστανται ψευτοδιλήμματα. Οποιαδήποτε ιδιωτική-κρατική διαχείριση θα μας βρει απέναντι. Μακρυά από αυταπάτες. Για εμάς, μόνη λύση είναι κοινωνικός-αμεσοδημοκρατικός έλεγχος της ενέργειας

Write A Comment

2 × two =