Η σύγχυση, ανάμεσα στους φοιτητές και τους «μπαχαλάκηδες», ανάμεσα στο Στέκι και στη «γιάφκα», ανάμεσα στη μολότοφ και στο καλάσνικοφ, ανάμεσα στις ναρκομαφίες και στα Εξάρχεια, ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες, δεν είναι σύγχυση. Είναι η λαϊκίστικη προπαγάνδα όλων των ΜΜΕ του καθεστώτος προκειμένου να τεθούν στο περιθώριο και να κατασταλούν κοινωνικές ομάδες κοινωνικά κινήματα και δημόσιοι χώροι.

Οι νεοφιλελεύθεροι καιροί είναι το πλαίσιο στιγματισμού της αντίστασης, του συλλογικού, του δημόσιου και του κοινού. Είναι με άλλα λόγια η αποθέωση του ιδιωτικού, του τεμαχισμένου ατόμου, της διάλυσης κάθε τι κοινωνικού με αποτέλεσμα την θριαμβευτική είσοδο του Κράτους, στην καταστολή και επιτήρηση όλων των κοινωνικών διευθετήσεων.

Οι νεοφιλελευθεροι αν και αρνούνται το κράτος προτιμώντας να είναι ανεμπόδιστα χωμένοι στα σκατά της κερδοσκοπίας ωστόσο το ανάγουν σε υπέρτατη αρχή προκειμένου να κυριαρχήσουν και να καταστείλουν οποιαδήποτε αντίρρηση της κερδοσκοπικής τους προοπτικής.

Αυτό ακριβώς έκανε από την πρώτη μέρα και η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρωποιώντας την Κρατική εξουσία και προωθώντας κατασταλτικά μέτρα με διάφορα προσχήματα

Άσυλο: Το άσυλο υπήρξε πάντα μια κοινωνική και πολιτική άμυνα απέναντι στην κτηνωδία του Κράτους και στην φυσική του εχθρότητα σε κάθε ελευθερία. Με το πρόσχημα κάποιων αόρατων «μπαχαλάκηδων» καταργεί το άσυλο για τους φοιτητές και κατ΄ επέκταση από την κοινωνική αντίσταση. Στόχος δεν είναι μόνο η ανεμπόδιστη είσοδος των μπάτσων στις σχολές αλλά και η τελική λύση για τα Πανεπιστήμια που είναι η μετατροπή τους σε αποστεωμένα και αποβλακωμένα ιδρύματα στο πνεύμα της κ Κεραμέως.

Πρόσφυγες-Μετανάστες: Καταργεί και εδώ την ασυλεία προκειμένου να τους μετατρέψει σε γυμνούς και φονεύσιμους και ανθρώπινες μη υπάρξεις. Συνεχίζοντας την ναζιστική πρακτική της εξαίρεσης και των στρατοπέδων συγκέντρωσης έχει παραδώσει τις ζωές τους στο υπουργείο δημόσιας τάξης και στους μεταμοντέρνους χοιρινοφάγους οπαδούς της.

ΕΞΑΡΧΕΙΑ: Και ενώ η προαναγγελόμενη επίθεση έχει αρχίσει, με καταστολή των προσφυγικών καταλήψεων και των χώρων αντίστασης και ενώ η αστυνομική βία και καταστολή έχει ξεπεράσει τον εαυτό της, και ενώ ακόμη η διάλυση της τοπικής κοινωνίας μέσω του Aibnb και του υποσχόμενου εξευγενισμού ενισχυεται οι μόνοι ατάραχοι που παραμένουν στους ρόλους τους είαι: Οι ναρκομαφίες, ο καθημερινός κοινωνικός κανιβαλισμός και τα μπάτσικα διεφθαρμένα κυκλώματα που λυμαίνονται και την περιοχή.

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία γύρω από τις κυβερνητικές προθέσεις, άλλαξε προς τα δεξιά τον ποινικό κώδικα θεμελιώνοντας απροκάλυπτα το ποινικό δίκαιο του εχθρού. Όλες μα όλες οι αναθεωρημένες διατάξεις αφορούν αυστηροποίηση των ποινών για πολιτικές ενέργειες και για εξόντωση πολιτικών κρατούμενων

Η επίθεση αυτή των νεοφιλελευθέρων κρατιστών θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί σε όλα τα κοινωνικά πεδία.

Η Αντίσταση είναι αναγκαίο να προσλάβει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των νέων εξεγέρσεων της αμεσότητας, της δικτύωσης, της ανοικτότητας και της μαζικότητας.

Κοινωνικά μέτωπα παντού ενάντια στην επέλαση του κράτους των κερδοσκόπων των προπομπών της άκρας δεξιάς του εθνικισμού και του φασισμού.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 17Ν 14ΜΜ ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΏΝΟΣ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας 

Comments are closed.