ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ
Καμία κοινωνία, ποτέ στην ιστορία, δεν μπόρεσε να βγει από το βούρκο της εξαθλίωσης και της καταπίεσης χωρίς το όπλο της εξέγερσης. Στην Ελλάδα του σήμερα, η εξαθλίωση και η καταπίεση είναι ο κανόνας. Κανείς δεν μπορεί να μιλάει στα σοβαρά για δημοκρατία όταν ο έλεγχος της κοινωνίας είναι ασφυκτικός από τους μηχανισμούς του Κράτους. Παρακολουθήσεις, κατάργηση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα, ακραία βία από τους μπάτσους προς όποιον αντιμιλά ή διαμαρτύρεται, εκκενώσεις καταλήψεων, παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και δολοφονίες στο Αιγαίο και στον Έβρο, συγκάλυψη σκανδάλων φιλικών προς την εξουσία προσώπων κι όλα αυτά πασπαλισμένα με μπόλικο ρατσισμό, εθνικισμό κι επίκληση στα πιο συντηρητικά και φοβικά ένστικτα της κοινωνίας. Για να πιστέψει ο μέσος άνθρωπος ότι για την εξαθλίωσή του φταίνε όσοι διαμαρτύρονται, φταίνε οι μετανάστες, φταίνε τα απελευθερωμένα ήθη, φταίει κάθε τι διαφορετικό.
Ε, λοιπόν, για την εξαθλίωσή μας φταίει η εξουσία. Για την εξαθλίωσή μας φταίει ο κοινωνικός εκφασισμός που στρέφει τους κοινωνικά και ταξικά κατώτερους τον έναν απέναντι στον άλλον. Για την εξαθλίωσή μας φταίνε οι μπάτσοι, φταίνε οι τράπεζες που μας παίρνουν τα σπίτια, φταίει το κράτος που αφαιρεί τις ανάσες ελευθερίας που έχουμε κατακτήσει, φταίει η ελεύθερη αγορά και το ιδιωτικό κεφάλαιο που αρπάζουν τον κοινωνικό πλούτο.
Ο Δεκέμβρης είναι επίκαιρος γιατί έθεσε υπό αμφισβήτηση τους θεσμούς που συγκροτούν την κοινωνία μας και την υποτάσσουν, εξαθλιώνοντάς την και μετατρέποντάς την σε έναν ωκεανό από απομονωμένα άτομα που κοιτούν μόνο την πάρτη τους και πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα χωρίς καμία προοπτική. Ο Δεκέμβρης ισοπέδωσε, έστω και προσωρινά, τη βιτρίνα του εμπορεύματος και της στείρας κατανάλωσης, έδωσε φωνή και ορατότητα στους αποκλεισμένους, γελοιοποίησε την εξουσία και δημιούργησε εφιάλτες στα ένστολα καθάρματα, στους βασανιστές των αδύναμων. Ο Δεκέμβρης σημάδεψε μια γενιά και οριστικοποίησε την ήττα των πρωτοποριών και των ηγεμονιών εντός των κινημάτων.
Δεν αρκούμαστε μόνο στο να θυμόμαστε και να τιμούμε τον Δεκέμβρη, δεν θέλουμε άλλες ημερομηνίες – ορόσημα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τις νέες εξεγέρσεις, για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος που μας στερεί η εξουσία. Θέλουμε μία ζωή που να είναι άξια να βιωθεί.
Συγκέντρωση-Πορεία  6/12 – Ακαδημία (Ιωάννινα)  
ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
(Ανοιχτή Συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 7μμ στον ΕΚΧ Αλιμούρα)

Comments are closed.