Στις 11 και 12 μαίου διοργανώθηκε από την συλλογικότητά μας, διήμερο πολιτικών εκδηλώσεων. Η πρώτη είχε ως θέμα ”το οικολογικό ζήτημα στο προσκήνιο και ο κοινωνικός έλεγχος της ενέργειας” . Η δεύτερη, η οποία φαίνεται να ενόχλησε και το ντόπιο φασιστοειδές Κώστα Καραίσκο και τον συφερτό του(δημοτική παράταξη ‘’ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ’’) είχε σκοπό να ανοίξει το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς και των μουσουλμανικών πληθυσμών της Θράκης, οι οποίοι αδιαμφισβήτητα έχουν βιώσει μεγάλη καταπίεση από το ελληνικό κράτος.

Προ ημερών, η εφημερίδα ‘’ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ’’ δημοσίευσε άρθρο σχετικά με το διήμερο και την επιλογή μας να μην διεξαχθεί η δεύτερη εκδήλωση στο εργατικό κέντρο. Το άρθρο συνόδευε φωτογραφία από παλιότερη πορεία, στην οποία τα χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων ήταν αλλοιωμένα. Η εν λόγω φωτογραφία αποτέλεσε την αφορμή για τον Καραίσκο να στοχοποιήσει την συλλογικότητά μας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (μέχρι εκεί φτάνει η δυναμική του), με φαιδρούς-υβριστικούς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι ανταποκρίνονται στο ποιοτικό επίπεδο καθεστωτικών ΜΜΕ και συντηρητικών νοικοκυραίων. Στην ανάρτησή του μάλιστα κάνει λόγο και για τη δήθεν προστασία και ασυλία που απολαμβάνουμε από τα τοπικά ΜΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΙΣΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

Η δημοτική παράταξη ‘’Σπάρτακος’’ αποτελεί ένα συντηρητικό-εθνικιστικό μόρφωμα, το οποίο, πέρα από τις εμετικές θέσεις του, αποτελεί τον μοναδικό πολιτικό σύμμαχο της διαλυμένης τοπικής οργάνωσης της ‘’Χρυσής Αυγής’’ στην Κομοτηνή.

Πιο συγκεκριμένα, ένα χρόνο πριν, ο πρόεδρος του ‘’ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ’’(βλ.Καραίσκος) ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του γνωστού καρπαζοεισπράχτορα φασίστα Χάμου, προέδρου του ΄΄ελληνικού πατριωτικού συνδέσμου” στη Λάρισα. Ο Χάμος διατηρεί στενές σχέσεις με τον πρώην χρυσαυγίτη και ενεργό φασίστα ”Περίανδρο΄΄ ο οποίος ήταν ο επικεφαλής στη δολοφονική επίθεση κατά του Δημήτρη Κουσουρή το 1998.

Την ημέρα άφιξης του ερντογάν στην πόλη, ένας συφερτός εθνικιστών και φιλήσυχων πατριωτών, εκμεταλεύτηκε το γεγονός αυτό προκειμένου να διατυμπανίσει μία αντιτουρκική παράνοια σε μία αρκετά ευαίσθητη περιοχή. Προφανώς η άφιξη ενός δικτάτορα όπως ο ερνοτγάν αποτελεί πρόκληση και αιτία αντιδράσεων εκ μέρους μας όχι λόγω μιας κάποιας εθνικής ταυτότητας, αλλά ως ένδειξη αλληλεγγύης στον καταπιεζόμενο τουρκικό λαό, και στις αγωνιζόμενες κοινότητες της Ροζάβα που βρίσκονται στο στόχαστρό του. Παρόλα αυτά ο εν λόγω συφερτός, , με πρωτεργάτη τον Σπάρτακο, τα μέλη του οποίου ”απαθανατίστηκαν’’ την ημέρα εκείνη να συνομιλούν με τον αρχιφασίστα Αλατζά Λευτέρη (μέλος της Τ.Ο της Χ.Α Κομοτηνής) επέλεξαν να σπείρουν ένα κλίμα διχόνοιας και κανιβαλισμού. Άξιο αναφορας είναι και το γεγονός οτι το εν λόγω συνοθήλευμα βγήκε παγανιά τις ημέρες πριν την άφιξη ερντογάν και βρισκόμενο σε έναν μεσαιωνικό παραλογισμό ζωγράφισε σταυρούς έξω από σπίτια μουσουλμάνων.

Όπως είναι γνωστό, βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου η ελληνική ακροδεξιά επειχειρεί να ανασυνταχθεί και να επανέλθει στον δημόσιο χώρο και λόγο με όχημά της το επονομαζόμενο μακεδονικό ζήτημα. Έτσι ο κόσμος του μίσους διοργάνωσε φιέστες σε θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 21/01 και 4/02 αντίστοιχα με τον Κώστα Καραίσκο να είναι ένας εκ των ομιλητών στην Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, ένας όχλος ναζιστικών οργανώσεων(κύκλος ΙΔΕΑΠΟΛΙΣ κ.α) και χούλιγκανς του ΠΑΟΚ πραγματοποίησαν δολοφονικές επιθέσεις με μία από αυτές να καταλήγει στον εμπρησμό της κατάληψης LIBERARTIA.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε μια κρίση ‘’νομιμοφροσύνης’’ ήταν η μόνη παράταξη που ζητούσε την επέμβαση των ΜΑΤ στο δημαρχείο Κομοτηνης προκειμένου να διαλυθεί η κατάληψη που πραγματοποιούνταν σε ένδειξη αλληλεγγύης στον τότε απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Από την εμετική ύπαρξη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, δεν έχουν ξεφύγει ούτε καν τα αδέσποτα σκυλιά της Κομοτηνής. Πιο συγκεκριμένα σε ένα ρεσιτάλ επιβολής σε ανυπεράσπιστα ζώα, -τα οποία εγκαταλείπονται από άτομα που τα αντιλαμβάνονται σαν εργαλεία βελτίωσης του life style-κατατέθηκε πρόταση για ευθανασία όσων αδέσποτων δεν υιοθετούνταν εγκαίρως.

Μία ακόμα αιτία προβληματισμού είναι η συμμετοχή εντός του συγκεκριμένου μορφώματος ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται στον χώρο του πανεπιστημίου και συγκεκριμένα στo ΤΕΦΑΑ Kομοητηνής, όπως ο ΚΑΘΗΓΗΤΣ Γιώργος Πάφης. Τα πανεπιστήμια αποτελούν έναν ελεύθερο δημόσιο χώρο ‘έκφρασης και διάδρασης, εντός των οποίων δεν έχουν καμία θέση άτομα που είναι φορείς τέτοιων μισαλλόδοξων αντιλήψεων και πρακτικών.

Τα αστεία σχόλια περί προστασίας μας από τα ΜΜΕ αποτελούν απλα την αφορμή για τη συγκεκριμένη ανάρτηση, καθώς η αιτία εντοπίζεται στο θέμα που πραγματεύεται η δεύτερη εκδήλωση του διημέρου. Να ενημερώσουμε το απόβλητο Καραίσκο οτι διάλεξε λάθος χώρο να κατηγορήσει. Η συλλογικότητα μας, αλλά και ο αναρχικός/αντιεξουσιαστικός χώρος γενικότερα, δεν χαίρουν καμίας ασυλίας, είτε σε περιόδους δεξιάς διακυβέρνησης είτε αριστερής και δεν μπορούν εκ φύσεως να την έχουν καθώς η ίδια τους υπόσταση επιβάλλει να αντιμάχονται οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης και εξουσίας. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου ΜΜΕ, όπως η φασιστοφυλάδα ”Ο ΧΡΟΝΟΣ”, έχουν στοχοποιήσει άτομα που είτε συμμετέχουν στην συλλογικότητα μας, είτε την στηρίζουν με τον οποιοδήποτε τρόπο, αλλά και με την προσκόμιση φωτογραφιών στην τοπική ασφάλεια. Οι πρακτικές αυτές άλλωστε έχουν οδηγήσει συντρόφους/ισές μας στις δικαστικές αίθουσες.

Ως Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής επιλέγουμε συνειδητά να βγαίνουμε στο δρόμο με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά μας.

Πρόκειται για μία ξεκάθαρα πολιτική επιλογή, με σκοπό την ανάληψη ευθύνης και υπεράσπισης οποιασδήποτε δράσης μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι δεν σεβόμαστε την επιλογή συντρόφων/ισών να πράττουν διαφορετικά. Τέλος, είναι αστείο να κάνουν λόγο οι φασίστες για προστασία από ΜΜΕ: βλέπουμε πανελλαδικά να δικάζονται άτομα του α/α χώρου ως τρομοκράτες, ακόμα και ατομικοί, για την πολιτική τους δράση και να κατασπαράζονται σε τηλεοπτικά παράθυρα και έντυπα, την στιγμή που άτομα, όπως ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ρουπακιάς και η επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου στον άγιο Παντελεήμονα Θέμις Σκορδίλη αντιμετωπίζονται ευνοϊκά και με ποινές χάδια.

Στην φωτογραφία από την φασιστοσύναξη ένεκα επίσκεψης Ερντογάν φαίνονται να συνομιλούν για το αν θα γίνει πορεία, ο πρόεδρος του Σπαρτακου Κώστας Καραισκος με τον πρόεδρο της Τ.Ο της Χ.Α στην Κομοτηνή Λευτέρη Αλατζά.

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
(συνέλευση κάθε πέμπτη στις 20.00 στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο adelante Αγίου Γεωργίου 36)

Comments are closed.