Το Κράτος Οικοδομεί τον Ολοκληρωτισμό με το Αίμα των Από Κάτω

Αποτελεί κοινό τόπο πλέον πως η κυριαρχία, αδυνατώντας να ενσωματώσει τη συνάρθρωση των πολλαπλών διαφορών στο κοινωνικό πεδίο, επενδύει στη βάση μιας νέας συναίνεσης με βάση τον φόβο και τον αποκλεισμό όπου η διαφορετικότητα των νέων ταυτοτήτων θα καταστέλλεται, θα εξαιρείται και σε έσχατο σημείο θα δολοφονείται. Η εξουσία έχει καταστήσει καιρό τώρα την ακροδεξιά ρητορεία της ως πολιτική ατζέντα ολοκληρωτικής κυριαρχίας στην κοινωνία ενώ η αγαστή συνεργασία της με τους νεοναζί δολοφόνους έχει προ πολλού αναδυθεί στην επιφάνεια. Αυτή τη φορά όμως το περιστατικό στα ανοιχτά της Λέρου κατέδειξε απερίφραστα τη διαρκή προσπάθεια του κράτους να δολοφονήσει όποιο σώμα αδυνατεί να ελέγξει και να υποτάξει.

Η κτηνωδία που έλαβε χώρα στο Φαρμακονήσι αποτέλεσε συνέπεια της βίαιης επαναπροώθησης στην Τουρκία ενός μικρού αλιευτικού στο οποίο επέβαιναν συνολικά 28 άνθρωποι, 12 εκ των οποίων είναι νεκροί. Διασωθέντες μαρτυρούν, ακόμα, πως οι λιμενικοί έσπρωχναν στη θάλασσα όσους προσπαθούσαν να ανέβουν στο πλωτό του Λιμενικού για να σωθούν. Η βίαιη προσπάθεια ομογενοποίησης του κόσμου με τον όρο “εκδημοκρατισμός παντού”, την οποία το ελληνικό κράτος υποστηρίζει εκκωφαντικά και ενίοτε συμμετέχει, οδηγεί σε διάλυση ολόκληρων κρατών δημιουργώντας έτσι ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων, χωρίς ελπίδα επιβίωσης, που κινείται δυτικά. Για το ελληνικό κράτος, τον συνοριοφύλακα της Ευρώπης-Φρούριο, όσοι μετανάστες δεν πνιγούν στα νερά του Αιγαίου, δεν σκοτωθούν στα ναρκοπέδια του Έβρου και επιζήσουν από τους νεοναζί δολοφόνους είναι οι “τυχεροί” που θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη εκμετάλλευσης στις ανά τόπους “Μανωλάδες”.

Το νήμα που ενώνει τη Λαμπεντούζα, πρόσφατα, με την Πάλαιρο, από σήμερα με το Φαρμακονήσι και με δεκάδες άλλα καθημερινά γεγονότα διαμορφώνει έναν ευρωπαϊκό καμβά βαμμένο με αίμα που σηματοδοτεί το τέλος του δυτικού ουμανισμού. Η στρατικοποίηση των δυτικών κοινωνιών, η διαρκής αύξηση στρατοπέδων συγκέντρωσης και οι λειτουργίες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ορίζουν τη ζωή που είναι άξια να βιωθεί δηλώνοντας χωρίς υπεκφυγές πως η σημερινή Ευρώπη του εγκλεισμού ερωτοτροπεί με μια δυτική ολοκληρωτική δημοκρατία. Αυτό που μας συνδέει με τους μετανάστες, και το έχουμε άλλωστε ξαναπεί, δεν είναι κάποια αφηρημένη ταξική ενότητα ή κάποιος θολός ανθρωπισμός, αλλά η ίδια η καταπίεση της εξουσίας, η διεύρυνση της κατάστασης εξαίρεσης και η ολική αστυνόμευση της ζωής όπως την επαναδιατύπωσε κιόλας ο Δένδιας μέσω της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ για ένα νέο αυταρχικό κράτος καταστολής. Η διεκδίκηση του μη αποκλεισμού στη βάση τής χωρίς σύνορα αλληλεγγύης είναι ένας κοινός αγώνας που δίνουμε με τους μετανάστες, ενάντια στον σύγχρονο δυτικό ολοκληρωτισμό και τη στέρηση της ελευθερίας.

        – Ιθαγένεια σε όποιον το επιθυμεί
        – Άσυλο σε όποιον το διεκδικεί
        – Να κλείσουν τώρα τα κέντρα κράτησης και απέλασης μεταναστών
        – Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/2, 5 μ.μ., Σταθμός Ηλ. Πειραιά

Comments are closed.