ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 24-27 ΙΟΥΝΙΟΥ στη ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ σχολή “ANTI-Olympics 2004”

Oι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν τη «μεγάλη ιδέα» των κεφαλαιοκρατικών αφεντικών, των πολυεθνικών εταιρειών και προστατεύονται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Ο πρωταθλητισμός βαπτίζεται αθλητισμός, η εμπορευματοποίηση και το κιτς αποκαλείται πολιτισμός, ο ανταγωνισμός ονομάζεται ευγενής άμιλλα, ο ατομικισμός αλληλεγγύη, η καταστολή ονομάζεται ειρήνη, ο εργασιακός μεσαίωνας ονομάζεται θυσία, οι πελατειακές σχέσεις εθελοντισμός, κλπ. Αυτές οι αλλοτριωμένες έννοιες, αποξενωμένες από την πραγματική τους σημασία, είναι πλέον οι νέες αξίες, τα νέα ιδεώδη των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην υπηρεσία της σύγχρονης Μεγάλης Ιδέας του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού.

Ο χαρακτήρας των κατασταλτικών μέτρων και η αποδοχή των Ολυμπιακών Αγώνων σαν “εθνικής” γιορτής, που υλοποιούνται από την κυβέρνηση και το κράτος, με τη συναίνεση της καθεστωτικής αριστεράς και των κρατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αποσκοπούν στην κοινωνική-εργασιακή ειρήνη και ομηρία των εργαζομένων, των ανέργων και των κοινωνικά αποκλεισμένων, που εναντιώνονται στην Ολυμπιάδα της μίζας, των αναβολικών, των εργατικών «ατυχημάτων», του κέρδους, της πολιτιστικής-πολιτισμικής βαρβαρότητας.

Έρχονται για να μείνουν και μετά την Ολυμπιάδα, με την επέκταση της απαγόρευσης των διαδηλώσεων-απεργιών, την παρακολούθηση μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων με υπέρυθρες σταθερές και ακίνητες κάμερες, την καταστρατήγηση των ατομικών, κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων, την αύξηση του εργασιακού ωραρίου, την επέκταση της μερικής απασχόλησης, το γενικευμένο κοινωνικό έλεγχο. Την ίδια στιγμή η πολιτική και οικονομική εξουσία με επικοινωνιακά τρυκ και μεθοδεύσεις προετοιμάζει ένα νέο γύρο σκληρών μέτρων λιτότητας για καλυφθεί το έλλειμμα των δαπανών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού στηρίζονται στις ορδές των Αμερικανοβρετανικών δυνάμεων και του ΝΑΤΟ, για την καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων-αντιστάσεων που τους αντιστρατεύονται. SAIC (κοινοπραξία που έχει αναλάβει την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων), CIA, FBI, MOSSAD, MI6, ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, θα φροντίσουν για την ασφαλή διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων και της όλης εμποροπανήγυρης γενικότερα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κατασταλτική δράση που όλοι οι παραπάνω θα αναλάβουν. Αυτά τα μέτρα έρχονται για να μείνουν και να εφαρμόζονται οποτεδήποτε κριθεί σκόπιμο.

Σ’ ό,τι αφορά τη λεγόμενη Ολυμπιακή εκεχειρία αυτή είναι υποκριτική αφού οι τρομοκρατικές πολεμικές σταυροφορίες των Αμερικανοβρετανικών-ισραηλινών στρατευμάτων αυξάνονται καθημερινά.

Η οικολογική καταστροφή που συντελείται είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Αττικής. Το Ολυμπιακό χωριό χτίστηκε στις πλαγιές της Πάρνηθας, σε μια αποχαρακτηρισμένη έκταση. Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο κατασκευάστηκε στον υδροβιότοπο Σχινιά. Στον κάμπο Μεσογείων κατασκευάστηκε το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο, ο νέος Ιππόδρομος και παραπέρα το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο. Ο Υμηττός καταστράφηκε για να κατασκευαστεί το Κ.Υ.Τ. (κέντρο υπερυψηλής τάσης) της Δ.Ε.Η. Ο Κηφισός μπαζώθηκε ως ποταμός για να γίνει αυτοκινητόδρομος -τμήμα του Ολυμπιακού δακτυλίου. Η παραλία Σαρωνικού έγινε γήπεδα και μαρίνες. Κυριολεκτικά νεκρή φύση.

* * *

Ενόψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων διοργανώνουμε Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 24-27 Ιουνίου, στη Γεωπονική Σχολή σαν συνέχεια του περσινού και των πρωτοβουλιών και δράσεων, που πήραμε ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός μας είναι να δημοσιοποιήσουμε τις αντιΟλυμπιακές-αντιεξουσιαστικές λογικές, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στον πόλεμο στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη, στον Ολυμπιακό πολιτισμό της βαρβαρότητας.

Θέλουμε να αποτελέσει την πολύμορφη πολιτική-πολιτιστική έκφραση των πρακτικών και θεωρήσεων που συμβάλλουν και πραγματώνουν την πολυεπίπεδη ανάπτυξη των κοινωνικoπολιτικών ταξικών αγώνων-αντιστάσεων-συγκρούσεων στις κεντρικές και επιμέρους επιλογές της πολιτικής εξουσίας. Να αποτελέσει δηλαδή τη μεγάλη γιορτή των εξεγερμένων συνειδήσεων και των ανήσυχων πνευμάτων του ευρύτερου αντισυστημικού κοινωνικοπολιτικού κινήματος της Αντικαπιταλιστικής-Ανατρεπτικής-Ριζοσπαστικής-Αντιεξουσιαστικής αντίστασης, απελευθέρωσης και χειραφέτησης. Να εμπλουτίσουμε τις εμπειρίες μας και να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας.

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους η οργανωμένη εναντίωση-αντίσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 είναι ένα γεγονός, που αφορά όχι μόνο τη δική μας συλλογικότητα αλλά όλο το Αντισυστημικό-Αντικαπιταλιστικό-Αντιεξουσιαστικό-Αναρχικό κίνημα σε όλες του τις αποχρώσεις και εκδοχές. Μπροστά σ’ αυτή την πρόκληση σας καλούμε να συμβάλλεται με την παρουσία σας και με τις δικές σας παρεμβάσεις στις συζητήσεις, στις εκθέσεις έντυπου υλικού, στις μουσικές εκδηλώσεις και στα δρώμενα.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ.
Αυτός είναι ο δικός μας Πολιτισμός!!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…!!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΑΒΑΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ !!
«ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ»


Πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 24 IOYNH 2004 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 IOYNH 2004 6:00μ.μ. Εμπειρίες του κινήματος αντίστασης στην Αμερική
Earth First (Οικολογία, μεταλλαγμένα και οικοακτιβισμός)
SCP (Μητροπολιτικός ακτιβισμός εναντίωσης στα μέσα κοινωνικού ελέγχου) 8:00μ.μ. Ολυμπιακοί Αγώνες 2004
Στη σκιά του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού
Φ. Συρίγος, Π. Τότσικας, Τ. Χριστόπουλος, σύντροφος Α.Κ. Συναυλία με Ελληνική Μουσική
Κ. Κύτταρα, Lost Bodies, Netrina, Σπυριδούλα, Τουλιάτος, Γκαϋφύλιας 6:00μ.μ. Αργεντινή ΖΑΝΝΟΝ: Εργοστάσιο χωρίς αφεντικά (προβολή video)
Προσπάθειες αυτοοργάνωσης και αυτοδιεύθυνσης από το μέλλον
Συμμετέχουν Α.Ε.Π. και Α.Κ. 8:00μ.μ. Πολιτικός και θρησκευτικός φονταμενταλισμός και κοινωνικά κινήματα αντίστασης
Τ. Φωτόπουλος, Β. Πίσιας, Εκτάμι (από Παλαιστίνη), Γ. Τσιλιμαντός Ροκ Συναυλία
Lapsus, No sin, Midnight Shaker, Go over 1000, Μαύρη Μαγιονέζα ΣΑΒΒΑΤΟ 26 IOYNH 2004 ΚΥΡΙΑΚΗ 27 IOYNH 2004 5:00μ.μ. Εκδήλωση για Αποκλεισμό-Μετανάστες
Ντ. Κάστρο, Αλβανικό Φόρουμ, Μεταναστευτικές Κινήσεις 6:00μ.μ. Εκδήλωση για λευκά κελιά και φυλακές
I. Moller, Κ. Ιατροπούλου, Χ. Ρούσσος, πρώην κρατούμενοι, σύντροφος Α.Κ. 8:00μ.μ. Κρατική Τρομοκρατία, Ευρωτρομονόμος, περιστολή ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων
Κ. Παπαδάκης, Γ. Σερίφης, Μ. Κορωναίου, Φ. Πατσάκης, Γ. Ραχιώτης FREE PSY TRANCE PARTY
Dick Trevor (Green Nuns, U.K.), Leila (Dragonfly, U.K.), Iraklis Mindphaser (Natural High) 3:00μ.μ. Ποδοσφαιρικός αγώνας
Αναρχαϊκός – Δυναμό ποδηλάτου 6:00μ.μ. Εκδήλωση Ζαπατίστας – προβολή βίντεο
Καμπάνια Ένα σχολείο για την Τσιάπας 8:00μ.μ. Μορφές έκφρασης και αντιπληροφόρησης του αντιεξουσιαστικού λόγου
Συμμετέχουν οι εφημερίδες ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ, SOLIDARIDAD OBRERA από Ισπανία, DIRECT ACTION από Γερμανία και τα περιοδικά CONTACT και ΜΑΡΜΙΤΑ Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Έκθεση Ζωγραφικής, Αραβικές Μουσικές, Graffiti, comix HIP HOP Live
FFC, Deadlock, Αντρέας (Razastarr), Ρόδες, Κύκνειο Άσμα, Αντινομία

Στους χώρους της Γεωπονικής Σχολής θα υπάρχει:

  • Έκθεση έντυπου υλικού αυτόνομων-αντιεξουσιαστικών-αναρχικών εκδοτικών οίκων, antiglobal κινήσεων*, αυτοδιαχειριζόμενων στεκιών και κοινωνικών κέντρων, μεταναστευτικών κινήσεων, εργατικών και φοιτητικών σχημάτων-ομάδων, ομάδων γειτονιάς, περιοδικών, εφημερίδων
  • Έκθεση ιστορικών εκδόσεων του 19ου αιώνα και Αντιεξουσιαστικού-Αναρχικού αρχείου από το 1974 εως το 2004

Λειτουργία κυλικείου και μπαρ

Φιλοξενία στα γρασίδια και στους χώρους της Γεωπονικής Σχολής.

Για τη συμμετοχή σας στην έκθεση έντυπου υλικού ενημερώστε μας το αργότερο μέχρι την Κυριακή 20 Ιούνη 2004.

* Το κάλεσμα-πρόσκληση αφορά τις αντιπαγκοσμιοποιητικές-αντικαπιταλιστικές κινήσεις σαν τέτοιες που είναι και όχι τις συνιστώσες (κομματικές ή μη) που τις αποτελούν.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

 

Comments are closed.