Η κοινωνία του Βόλου αντιστέκεται εδώ και 2 χρόνια στον καρκίνο από την καύση σκουπιδιών που τους επιβάλλουν να αναπνέουν κράτος, τοπικοί άρχοντες και υπερεθνικοί κολοσσοί, όπως είναι αυτή της Lafarge-Holcim. Σε μία πόλη με έναν δήμαρχο-μαφιόζο όπου φέρνει μπράβους σε δημοτικά συμβούλια ή ΜΑΤ για να χτυπήσουν οποιοδήποτε διαμαρτυρόμενο στα σχέδια του είτε αφορούν τα νερά του Πηλίου είτε την λειτουργία ενός εργοστασίου που μολύνει καθημερινά την ατμόσφαιρα της πόλης.

Στις 16 Μάρτη, λοιπόν, καλείται η κοινωνία του Βόλου και τα κινήματα για τη γη και την ελευθερία που αγωνίζονται ανά την Ελλάδα να καταστήσουν σαφές ότι με τις ζωές μας δεν μπορεί να παίζει καμία εταιρεία και κανένα κράτος. Ένα συλλαλητήριο που πριν περίπου ένα χρόνο μετρούσε παραπάνω από 5000 άτομα που κατέκλεισαν τους δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτό που βιώνουν καθημερινά από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Το κράτος πλάι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα έχει δρομολογήσει εδώ και αρκετό καιρό την “αναβάθμιση” της Ελλάδας σε έναν ενεργειακό κόμβο με αγωγούς φυσικού αερίου, εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Ιόνιο, Κρήτη και Ήπειρο, εξορύξεις χρυσού και ανεμογεννήτριες χωρίς να λογαριάζει τις συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες. Σε αρκετές περιπτώσεις οι κάτοικοι αντιδρούν δυναμικά σε αυτή τη λεηλασία και σε άλλες αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο τους αφού πλέον οι επιπτώσεις από αυτές τις δραστηριότητες στην υγεία τους δεν τους επιτρέπει να μείνουν.

Μπροστά στα σχέδια τους για μία υποτιθέμενη ανάπτυξη που παράλληλα σημαίνει την μόλυνση και την καταστροφή της φύσης και της ζωής πρέπει να θέσουμε τα εξής ερωτήματα: Ενέργεια για τι και για ποιον; Για τις εταιρείες και τα γεωπολιτικά συμφέροντα τους ή για τις κοινωνίες; Ποιος αποφασίζει για τις ζωές μας που γίνονται έρμαιο του κέρδους της κάθε πολυεθνικής; Για ποιο “εθνικό” συμφέρον μιλάμε;

Από την Λευκίμμη Κέρκυρας και την καταστολή του αγώνα των κατοίκων από τα ΜΑΤ ενάντια στον ΧΥΤΑ, τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο που στις 21/2 φωνάχτηκε ένα βροντερό ΌΧΙ σε αυτές στο κέντρο της Αθήνας από περίπου 2000 άτομα μέχρι και τον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών που δίνουν αρκετές περιοχές στην Ελλάδα, οφείλουμε να αναδείξουμε και να αντισταθούμε στην οικονομική ανάπτυξη, απέναντι στην ανάθεση και στην απάθεια που χτίζει το σύστημα και καιροσκόποι κομματικοί και θεσμικοί φορείς. Σε μία ανάπτυξη που σημαίνει θάνατος και καταστροφή να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Στις 16/3 θα είμαστε εκεί για να σταθούμε αλληλέγγυοι και να δυναμώσουμε τον αγώνα της κοινωνίας του Βόλου για καθαρό αέρα ενάντια στην καύση σκουπιδιών της ΑΓΕΤ και τα συμφέροντα του κράτους και των πολυεθνικών.

Προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο Βόλου το Σάββατο 16/3 και ώρα 12:00

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΓΗ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Πειραιάς, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Λάρισα, Αθήνα)

Comments are closed.