Την Παρασκευή 22/6 η εκδήλωση στο Εργατικό κέντρο με θέμα τις φυλακές είχε αυξημένη συμμετοχή (παρά την υπερβολική ζέστη, περίπου 150 άτομα). Στο ξεκίνημα προβλήθηκε σχετικό βίντεο με 3 κρατούμενους που μιλάνε για τις συνθήκες και τον εγκλεισμό μέσα από ένα κελί στην Γαλλία. Στην συνέχεια οι ομιλητές έθεσαν σειρά από ζητήματα γύρω από τις φυλακές και τις πρόσφατες εξεγέρσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην φυλακή Σταυρακίου, με αφορμή την εμπειρία του Γ. Καλαϊτζίδη, που βρέθηκε εκεί για περίπου ένα μήνα, αλλά και το αίτημα βουλευτών και τοπικών φορέων για ανέγερση νέων φυλακών έξω από την πόλη… Τέλος ακούστηκαν ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες με δύο κρατούμενους στις φυλακές Διαβατών, τον Βαγγέλη Πάλη και τον Γιάννη, και ακολούθησαν  τοποθετήσεις.
Το Σάββατο η πορεία είχε αρκετό κόσμο για τα τοπικά δεδομένα, διμοιρίες ακολουθούσαν από απόσταση, και έφτασε μέχρι τις φυλακές όπου  άλλη μια διμοιρία είχε κόψει τον δρόμο( κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά αφού στις δύο προηγούμενες συγκεντρώσεις είχαμε φτάσει μέχρι τα συρματοπλέγματα χωρίς προβλήματα.). Η απόσταση όμως ήταν πολύ μικρή, υπήρχε οπτική επαφή και οι κρατούμενοι ακουγόντουσαν από τα κελιά. (Η απάντηση στο “κόψιμο” της πορείας δόθηκε την επόμενη Πέμπτη στις 9 το πρωί όταν μικρότερος αριθμός ατόμων πραγματοποίησε αιφνιδιαστική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές όπου φωνάχθηκαν συνθήματα μαζί με τους κρατουμενους.). Το βράδυ του Σαββάτου ακολούθησε η συναυλία στο θεατράκι με τους ΝΟΡΜΑ, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ και GROVER-ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.
Τέλος το τριήμερο έκλεισε την Κυριακή με την παράσταση “Τα Καινούργια Ρούχα του Βασιλιά” από την θεατρική ομάδα του Nosotros.
ffafbfefenflfofsfyl

Write A Comment

4 × five =