ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Στις 18 Σεπτέμβρη μετράμε 4 χρόνια από τη νύχτα που ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από τη μαχαιριά του Γ. Ρουπακιά, μέλος του Τάγματος Εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Μετράμε 4 χρόνια στα οποία οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας παραμένουν ελεύθεροι. Η δικαστική αρχή με σαφή κατασταλτική διάθεση φρόντισε να καταδικάσει την αθώα Ηριάννα πάρα την κοινωνική κατακραυγή. Δεν φρόντισε όμως την επιτάχυνση της δίκης των μαχαιροβγαλτών χρυσαυγιτών. 4 χρόνια που η Χρυσή Αυγή δε σταματά να σπέρνει τη φασιστική μισαλλόδοξη προπαγάνδα της είτε ως κοινοβουλευτικό μόρφωμα είτε ως στρατιωτικού τύπου οργάνωση να επιτίθεται σε μια προσπάθεια εκφοβίσει, ενώ άλλες παρακρατικές φασιστικές συμμορίες ξεπηδάνε. Ζούμε σε μια περίοδο που η βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού φαίνεται να εισβάλει από παντού, που η βίαιη μετακίνηση των πληθυσμών είναι πιο συχνή από ποτέ. Οι παγκόσμιες πολιτικές ομογενοποίησης παράγουν προσφυγικές πληγές, με πιο πρόσφατη μας το πλήθος ανθρώπων που κατέφθαναν απ τη Συρία προς τη δύση κυνηγημένοι από τον πόλεμο. Η μετακίνηση αυτή των λαών γίνεται πρόσφορο έδαφος για ρητορείες ξενοφοβίας ενώ η παρουσία των προσφύγων λειτουργεί ως αποδιοπομπαίος τράγος για τα πραγματικά πολιτικά ζητήματα και ανελευθερίες που βιώνονται καθημερινά. Τώρα, που οι πολιτικές αξίες εμπίπτουν στον σχετικισμό πιο πολύ από ποτέ και ο κόσμος γίνεται πιο πολυπολιτισμικός από ποτέ γίνεται σαφές πως ο φασισμός δεν έχει θέση στις γειτονιές του κόσμου. Είναι κοινή γνώση τι είναι πια το μόρφωμα της χρυσής αυγής. μια ακραία συστημική εκδοχή του βαθέως κράτους με χαρακτηριστικά τραμπούκων.

Οι εμπρηστικές επιθέσεις πριν 1 χρόνο στην κατάληψη προσφύγων Νοταρά 26, αλλά και οι πρόσφατες επιθέσεις κατά των Ελεύθερων Κοινωνικών Χώρων «Φαβέλα» στον Πειραιά (ξημερώματα της Τρίτης, 29 Αυγούστου) και «Αdelante» (ξημερώματα 31ης Αυγούστου) στην Κομοτηνή δείχνουν ότι η θρασυδειλία και η μισανθρωπία των νεοναζί δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να υφίσταται. Οι εγκληματίες στοχοποιούν και επιτίθενται σε κοινωνικούς χώρους, πρόσφυγες και σε οποιονδήποτε κάνει αυτό που είναι αυτονόητο και ανθρώπινο να κάνει. Να αντιστέκεται με την παρουσία του στη φασιστική απειλή και να αγωνίζεται ενάντια το ρατσισμό και αυτούς που τον θρέφουν.

Ξέρουμε πως η ακροδεξιά αποτελεί το παρακράτος με πολλούς φίλους στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ όπως και την ανοχή την εκάστοτε κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης και της παρούσας, με γνωστούς ντόπιους βουλευτές της σε κοινούς ‘εορτασμούς’ με τους νεοναζί. Όσο η Χ.Α συνεχίζει να διακινεί τον ξεπλυμένο και ανυπόστατο εθνικιστικό-ρατσιστικό της λόγο και να χρησιμοποιεί το μίσος τόσο θα αντιστεκόμαστε και θα θυμόμαστε πως όποιοι προάγουν τον αποκλεισμό αποτελούν σώμα εχθρικό στην κοινωνία. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας που δίνεται από την κοινωνία στο σύνολο της. Δεν είναι ειδικότητα κανενός αλλά υποχρέωση όλων μας να αντισταθούμε στο φασισμό, το χειρότερο εγκληματικό τέρας, που έχει γνωρίσει η Ιστορία. Οι ανοιχτοί κοινωνικοί αντιφασιστικοί αγώνες είναι ο μόνος τρόπος να παταχθεί το δηλητήριο του ρατσισμού. Να παταχθεί στο δημόσιο χώρο.

Καλούμε τη γιαννιώτικη κοινωνία στην αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φυσσα, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και 6μμ, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Χειρονομία- Αντιεξουσιαστική Κίνηση

 

Write A Comment

17 − 4 =